T2

Sony vil revolusjonere hjemmet ditt med laserprojektorer

«Life Space UX» skal gi Sony wow-faktoren tilbake.

Sonys Kazuo Hirai under sin keynote på CES i Las Vegas sent tirsdag kveld, norsk tid.
Sonys Kazuo Hirai under sin keynote på CES i Las Vegas sent tirsdag kveld, norsk tid. Bilde: AP/NTB scanpix
8. jan. 2014 - 08:35

LAS VEGAS: Sonys toppsjef Kazuo Hirai sparte rosinen i pølsa til hovedforedraget han holdt på CES.

Etter å ha snakket lenge om selskapet, hva de har gjort og gjør, kom han til et overaskende nytt poeng. Han vil bringe "wow"-faktoren tilbake til selskapet.

– Vi vil snart lansere produkter som vil forandre hele landskapet rundt forbrukerelektronikk uten dagens begrensinger, sa Kaz, som han blir omtalt, og lettet litt på sløret.

Laserprojektor

Han fortalte at Sony har utviklet en liten laserbasert projektor som de ser store anvendelsesmuligheter for.

Det første produktet som kommer vil være en spesiell projektor som man kan sette inntil veggen og gjøre om veggen til en gigantisk 147 tommer stor skjerm med UHD-oppløsning.

Det er det andre som har lansert før, men ikke med laserprojeksjon så vidt vi vet. Vi regner også med at Sony vil prøve å gjøre dette rimelig nok til at det kan bli et masseprodukt.

– Vi lanserer denne projektoren til sommeren, men den er bare den første produktanvendelsen mot noe som er helt nytt og som kan skape store endringer på mange områder. Vi kaller dette for Life Space UX og vi er bare i starten av utviklingen. Både av teknologien og anvendelsesområdene, sa han.

Sony ser for seg et vell av muligheter for små og store laserprojektorer.

– Vi kan henge den i lampa over kjøkkenbordet og gjøre hele bordet om til en skjerm. Her kan du se på TV, spille, ha videosamtaler eller jobbe med dokumenter og virtuelle tastaturer direkte på bordet.

LG på CES: Dette er en 105 tommer kurvet LCD-TV med UHD-oppløsning

Vil revolusjonere: Sonys toppsjef Kazuo Hirai vil ikke la skjermen være noen begrensing. Med en liten laserprojektor i taklampa kan hele kjøkkenbordet bli til en skjerm du kan jobbe på eller bli underholdt av.
Vil revolusjonere: Sonys toppsjef Kazuo Hirai vil ikke la skjermen være noen begrensing. Med en liten laserprojektor i taklampa kan hele kjøkkenbordet bli til en skjerm du kan jobbe på eller bli underholdt av.

Vil konkurrere med Netflix

Sony vil heller ikke sitte stille og se på at Netflix og andre tjener penger på deres innhold. Det vil de helle selge selv til kundene.

I sommer vil de begynne en tjeneste i USA. Men i motsetning til de andre vil de både tilby direktesendt TV og tilgang til Sonys bibliotek av film og serier. Og det er ikke lite.

Om og når tjenesten kommer til Norge er helt i det blå, men i så fall må det være et mareritt for alle som distribuerer TV i dag.

Spill til leie

Sony vil også starte spilltjenesten PS Now. Folk skal kunne leie eller abonnere på PS2- og PS3-spill over nettet og spille dem på mobiler, nettbrett og andre dingser.

De trenger ikke eie et spillkonsoll. Det ble ikke sagt noe om spill utviklet for nye PS4, men vi antar at de vil kreve for mye for å kunne kjøres som en nettskytjeneste.

Igjen er det ingen detaljer utenom at dette kommer i USA senere i år.

Les også:

Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

Her er Samsungs CES-snadder

Denne lager tidslinje av livet ditt  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.