MOBIL

- Sony vil kaste ut Ericsson

Sony vil ha full kontroll over mobilsatsingen sin, hevder kilder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2011 - 09:54

Ifølge Reuters' kilder er Sony i ferd med å kjøpe ut Ericssons eierandel i Sony Ericsson. Dette angivelig for å samle utviklingen av alle bærbare enheter under Sony-paraplyen. 

I dag er det Sony som produserer tableter, PC-er og bærbare spillkonsoller, mens Sony Ericsson står for mobilsatsingen. Sony Ericsson er som kjent eid 50 prosent av Sony og 50 prosent av Ericsson. Ifølge den anonyme kilden er Sony nå i samtaler med Ericsson om å kjøpe ut deres andel.

Vil koste

Oppkjøpet kan ifølge J.P. Morgan-analytiker Yoshiharu Izumi koste Sony 7,5 milliarder kroner, avhengig av hvilken avtale Sony får til med Ericsson om å bruke deres telekompatenter.

Det er ti år siden Sony og Ericsson slo sammen sine mobilavdelinger. Ifølge Sanford Bernstein-analytiker Pierre Ferragu vil et oppkjøp være positivt for Ericcson. Han anslår overfor Reuters at Ericssons andel i selskapet er verdt et sted mellom null og minus en milliard euro.

Både Sony og Ericsson har avslått å kommentere på ryktene.

Kilde: Reuters.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.