T2

Sony utvikler både OLED og Crystal LED

KAN VELGE:Sonys nordiske markedssjef Jonathan White mener selskapet er i en veldig gunstig posisjon som har to nye lysdiodebasert teknologier de kan utnytte som fremtidens TV.
KAN VELGE:Sonys nordiske markedssjef Jonathan White mener selskapet er i en veldig gunstig posisjon som har to nye lysdiodebasert teknologier de kan utnytte som fremtidens TV. Bilde: Odd Richard Valmot

– Det er mange som tror at vi ligger etter i racet om OLED-TV-er, men slik er det ikke. Vi produserer og selger slike TV-er til det profesjonelle studiomarkedet hvor ingen ting annet kan erstatte den bildereproduksjonen som de gamle studiomonitorene basert på katodestrålerør kunne gjengi, sier Sonys nordiske markedssjef Jonathan White.

Crystal best

Han sier at slik teknologien står foreløpig er OLED best til mindre skjermer, mens den beslektede teknologien selskapet viste på CES, Crystal LED, er best til større TV-er fra 55 tommer og oppover.

Likevel er selskapet temmelig ordknappe om fremtiden. Både om teknologien, hva som skiller den fra OLED og om de i det hele kommer til å lansere den.

Men det han kan si er at de har løst utfordringen med levetiden på de blå lysdiodene. Både på OLED-skjermen og med Crystal LED.

– Vår vurdering nå er at Crystal LED er den beste forbrukerteknologien slik vi vurderer det nå. Vi kommer til å si mer om dette ut over året, sier han.

OLED-TV: Slik virker OLED

Trakk seg ut

Det er et åpent spørsmål hva selskapet vil gjøre hvis de satser på full produksjon. Selskapet trakk seg for ikke lenge siden fra samarbeidet med Samsung om produksjon av LCD-paneler.

OLED- og LED-skjermer er ikke så ulike LCD rent produksjonsteknisk.

Samsungs strategi er å konvertere LCD-produksjonslinjer til OLED, men nå har ikke Sony den muligheten.

De er avhengige av å bygge nye fabrikker eller sette ut produksjonen til underleverandører.

Les også: 16 ganger bedre enn HDTV

LG lanserer 84-tommers TV med 4K

2012 blir OLED-året

Opera åpner TV-butikk

Samsung går i OLED-strupen på LG

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.