T2

Sony skyter fotball-VM i 3D

Under neste års VM kan du kanskje se Zlatan Ibrahimovic og resten av VM-spillerne i tre dimensjoner hjemme i din egen stue. Her i VM-kvalifiseringskampen mot Malta i september.
Under neste års VM kan du kanskje se Zlatan Ibrahimovic og resten av VM-spillerne i tre dimensjoner hjemme i din egen stue. Her i VM-kvalifiseringskampen mot Malta i september. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
4. des. 2009 - 11:26

Sony og den internasjonale fotballorganisasjonen FIFA annonserte i går at de har blitt enige om at opptil 25 av kampene i neste års VM i Sør-Afrika skal produseres i 3D.

Det skjer samtidig som Sony arbeider med en bredere lansering av 3D-kapable enheter, fra TV-er til Blu-Ray-opptakere og Playstation 3.

I gang

Med fotball-VM håper selskapet å akselerere utbredelsen av 3D hjemme hos folk.

– Overgangen til 3D er underveis, og vi hos Sony har planer om å være ledende på alle områder. 3D-seere i hele verden vil føle det som om de er inne på stadionene i Sør-Afrika og ser kampene med egne øyne, sier Sony-president Howard Stringer i en pressemelding.

Ny dimensjon

Sony har også planer om å produsere den offisielle VM-filmen i 3D på Blu-Ray-formatet.

Det dreier seg imidlertid fortsatt om 3D man trenger egne briller for å se.

– Dette propellerer fotballfans inn i en helt ny dimensjon og markerer starten på en ny æra i sportskringkastingen, sier FIFAs generalsekretær Jerome Valcke.

NRK1 i HD til OL

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.