T2

Sony satser på design

Sonys nye kant-LED-TV-er lar deg legge til 3D-støtte om du er villig til å betale for det.
Sonys nye kant-LED-TV-er lar deg legge til 3D-støtte om du er villig til å betale for det. Bilde: Sony
Stein Jarle Olsen
19. aug. 2010 - 11:19

Sony lanserer tre nye TV-er med det de kaller et unikt designkonsept. NX710, som fås i 40- og 46-tommer-utgaver, og NX810, som måler 55 tommer.

Monolitt

Konseptet, som har fått navnet Monolithic Design, skal innebære at TV-ene ser like bra ut når de er av som når de er på.

TV-ene har blitt slankere enn før, og selve ramma rundt skjermen er krympa noe. Materialene er eksklusive, med glass og børstet aluminium, og for ikke å forstyrre den glatte overflaten, er det brukt touchsensitive knapper.

I tillegg kan du velge å få med et nytt designstativ, som vinkler skjermen 6 grader opp mot ansiktet og inneholder et eget 2.1-høyttalersystem.

Rik på teknologi

På innsiden finner vi selvfølgelig også det meste av Sonys teknosnadder. Begge har for eksempel Motionflow, men NX810 har 200 Hz, mens NX710 må nøye seg med 100 Hz.

Bravia Internet Video gir tilgang til for eksempel Youtube direkte på TV-en, mens Widgets lar deg sjekke Twitter og Facebook.

3D-støtte er valgfritt på alle TV-ene. En egen IR-sender og 3D-briller er ekstrautstyr, og kan dermed kjøpes i tillegg. Baklyset er kant-LED.

Ikke billig

De nye Sony-TV-ene blir tilgjengelige i høst.

Prisene blir i det øvre prissjiktet, med 16.000 kroner veiledende for 40-tommeren, 21.000 kroner for 46-tommeren og 30.000 kroner for 55-tommeren.

I tillegg må du som nevnt ut med ekstra både for designstativet og 3D-støtten.

STATIV: Det nye designstativet inneholder også et eget 2.1-høyttalersystem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.