Sony med krystall-LED

Sony med krystall-LED
Bilde: Stein Jarle Olsen

LAS VEGAS: LG og Samsung har plassert seg selv i OLED-ledelsen med sine veltimede lanseringer på CES-messen her i Las Vegas.

Les sakene:

Her er LGs super-TV-er

Samsung går i OLED-strupen på LG

Slik virker OLED-teknologienCrystal LED

På sin pressekonferanse kom Sony med sin egen nye TV-teknologi, kalt Crystal LED.

Teknologien er foreløpig bare på prototypstadiet, men den er likevel kommet såpass langt at Sony-toppene Howard Stringer og Kaz Hirai hadde med seg flere 55 tommer store versjoner til gadgetmessen.

Crystal LED-TV-ene bruker totalt seks millioner piksler for å produsere et full HD-bilde, og hver enkelt piksel fungerer også som lyskilde, slik at TV-ene ikke trenger LCD-baklys.

Luftpute: Sonys nye stand skal gi en illusjon av at TV-en står på en luftpute, uten at det skal gå ut over stabiliteten.
LUFTPUTE: Sonys nye stand skal gi en illusjon av at TV-en står på en luftpute, uten at det skal gå ut over stabiliteten. Sony

Mange forbedringer

Sony hevder selv at Crystal LED-skjermene har 3,5 ganger høyere kontrast, 1,4 ganger fargedybden og 10 ganger raskere responstid enn dagens Sony-LCD-TV-er.

Innsynsvinkelen skal også være 180 grader og strømforbruker mindre enn 70 watt.

Ingen prising eller tilgjengelighet ble nevnt.

Nye TV-er

Sony lanserte også et helt skred av andre små og store produkter, blant annet den nye TV-topp-modellen HX855, tilgjengelig i 55-, 46- og 40-tommer.

Dette er en kant-LED med lokal dimming, 800 Hz og Sonys nye og forbedrede X-Reality Pro-teknologi som forbedrer bildet på alle områder.

Nytt i år er også et nytt «staffeli»-stativ til Sonys TV-er, som ifølge Sony skal gi en illusjon av at TV-en hviler på en luftpute.

Google-TV

Sony har også fått inn Google på TV-siden, med nettverksmediespilleren NSZ-GS7 og bluray-spilleren NSZ-GP9.

Disse får Googles eget TV-operativsystem, og en egen mikrofon med både baklys og mikrofon for stemmegjenkjenning. Prisene blir henholdsvis 1700 og 2700 kroner når produktene er tilgjengelige i juni og august.

HODE-3D: Sony lot de messebesøkende prøve sin nye "3D-hjelm". Teknisk Ukeblad lot seg imponere av både bilde-, lyd- og 3D-kvalitet, men syntes settet var vel tungt til å ha på hodet gjennom en hel film.
HODE-3D: Sony lot de messebesøkende prøve sin nye "3D-hjelm". Teknisk Ukeblad lot seg imponere av både bilde-, lyd- og 3D-kvalitet, men syntes settet var vel tungt til å ha på hodet gjennom en hel film. Stein Jarle Olsen

Bedre stabilisering

Annet nytt er 13 nye kameraer i Handycam-serien, hvorav fire har innebygget projektor.

Sony lanserte også sin nye såkalte Balanced Optical Steadyshot-teknologi, tilgjengelig på kameraene CX740VE, PJ740VE og CX730VE, som skal gi langt mer stabile bilder når du beveger deg eller zoomer.

Sony annonserte også at Ericsson-merkevaren på mobiler skal bort, og at det nye navnet på Sony Ericsson blir Sony Mobile Communications. Mobilene vil bare få Sonys eget merkenavn.

Les mer om Sonys nye mobiler hos Mobili:

Sony lanserer Xperia S

Her er Sony Xperia Ion

Les mer om: