T2

Sony med iTunes-konkurrent

IFA: Giganten Sony utfordrer giganten Apple.
IFA: Giganten Sony utfordrer giganten Apple. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
1. sep. 2010 - 21:53

IFA / BERLIN: Dette avslørte Sony under selskapets pressekonferanse på IFA-messa i Berlin onsdag.

Streaming

Tjenesten, som har fått navnet Qriocity (uttales 'curiousity'), har vært tilgjengelig i USA siden april. men kun med film.

Når tjenesten nå blir verdensomspennende og inkluderer musikk, satser Sony på å ta en bit av markedet for nedlasting og streaming av musikk og film. Dette er et marked Apple dominerer med populære iTunes.

– Med Qriocity vil vi levere et variert utvalg av digital underholdning, inkludert video. musikk. spillapplikasjoner og etter hvert også e-bøker, sa Fujio Nishida, president i Sony Europe, til de mange frammøtte pressefolkene.

BILDESERIE: TV-nyhetene

Lukket

Den nettsky-baserte tjenesten vil fungere på Sonys bærbare PC-er, Playstation 3, Bravia-TV-er og Blu-ray-spillere.

Det betyr at nedlastet innhold kun kan spilles av med disse enhetene. Innholdet kan altså ikke spilles av på enheter fra andre produsenter enn Sony.

Det er ennå uklart hva prisene blir og når tjenesten kommer til Norge.

– Vi vil lansere Qriocity i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania and Italia denne høsten, sa Nishida.

BILDESERIE: Lyden av IFA

Før jul

Sony vil ennå ikke ut med hvilke plate- og filmselskaper som vil levere innhold til tjenesten, men Nishida lovet "millions of songs".

Selskapet forsøkte seg med Connect, en lignende tjeneste, for noen år siden. Men suksessen uteble og det hele ble lagt på is.

IFA-messa er verdens største messe for forbrukerteknologi, og de store elektronikkprodusentene har for vane å lansere et vell av nye produkter på messa. Teknisk Ukeblad er til stede og vil rapportere om de mest interessante blant årets nyheter.

IFA: De heteste trendene

Les mer om: