MOBIL

Sony lanserer tre nye mobiler og et nettbrett

Sony viser frem Xperia T, V og J, og nettbrettet Xperia tablet S under IFA-messen i Berlin.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. aug. 2012 - 18:14

IFA-messen i Berlin er snart i gang, og Sony er en av produsentene som rett i forkant lanserer nye produkter. I kveld viser de frem fire nyheter i Xperia-serien.

De nye modellene har fått navnene Xperia T, Xperia V og Xperia J. Den heftigste av disse er Xperia T, som har stor skjerm med høy oppløsning, Xperia V er vanntatt og har LTE, mens Xperia J er en lavprismodell.

De viser også frem nettbrettet Xperia Tablet S, som har metalldeksel og vannavvisende lag.

Xperia T

Xperia T har fått en 4,55 tommers skjerm med oppløsningen 720 x 1280 piksler. Under panseret sitter en Qualcomm MSM8260A-brikke, som betyr at telefonen har tokjerneprosessor og grafikkprosessoren Adreno 225. Dette er samme maskinvare som du finner i den spreke HTC One S.

Funksjonsmessig er den mer lik Xperia S og Xperia Acro S. Og i utgangspunktet ser det ut til at dette i det store og hele er mye det samme som de nevnte modellene, men med noe større skjerm og raskere prosessor.

Telefonen kjører Android 4.0, og Sonys egne menysystem på toppen. Sony helder at den skal oppdateres til Android 4.1 Jelly Bean etter lanseringen.

Teknologimessig er det en oppegående telefon Sony serverer her. Den har støtte for nedlasting med inntil 42,2 Mbps i 3G-nettet. De har gitt telefonen støtte for MHL, som integrerer TV-utgang i USB-kontakten. Bruker du en TV uten MHL-støtte har Sony også laget en MHL-til-HDMI-dokkingstasjon.

De skal også bygge inn såkalt Screen Mirroring over Wi-Fi i telefonen. Det betyr at du kan vise mobilskjermen på TV-en din uten å koble til kabel. Dette krever at TV-en støtter Miracast.

Den har NFC-støtte med såkalt "One-touch"-funksjonalitet, som innebærer at du for eksempel kan spille av musikk ved å berøre andre NFC-enheter fra Sony. Dermed slipper du å gå gjennom en paringsprosess for å koble til en høyttaler for eksempel. Vi har sett dette implementert hos Nokia tidligere, med deres Play 360-høyttaler.

Kameraet har 13 megapikslers oppløsning, og en blender på maks f/2.4. Det er snakk om en bakbelyst sensor, som sørger for at mye lys slipper inn på sensoren. Dette er så vidt vi kan se samme kamerabrikke som benyttes i Xperia Acro S. Du kan ta opp video i 1080p, og det er et frontkamera til videosamtaler.

Telefonen har ellers 1 GB arbeidsminne og 16 GB lagringsminne. Det er støtte for minnekort av typen Micro-SD.

Xperia T kommer med batteri på 1850 mAh, som skal sørge for en taletid på inntil sju timer.

Telefonen leveres i fargene svart, sølv og hvit. Målene er 129,4 x 67,3 x 9,35 mm, og vekten 139 gram.

Xperia V

Xperia V er i likhet med Xperia Acro S en vanntett modell. Sony melder at de fokuserer spesielt på denne modellen i Norden, da det er stor etterspørsel etter slike produkter her.

Telefonen har fått en 4,3 tommers skjerm med oppløsningen 720 x 1280 piksler. Systembrikken er den samme som på Xperia T. Det gjør at telefonen for øvrig også er ganske lik. Med unntak av at skjermen er mindre, selvsagt.

Xperia V støtter dessuten LTE, som NetCom markedsfører som 4G her til lands. Det betyr at du kan laste ned data med inntil 80 Mbps på farten. Har du 3G-dekning støtter Xperia V nedlasting i inntil 42 Mbps.

Telefonen stiller med 1 GB arbeidsminne, og har fått 8 GB innebygget minne. Det er også støtte for minnekort. Kameraet på baksiden tar bilder i 13 megapikslers oppløsning, mens frontkameraet har en mer beskjeden 0,3 megapikslers oppløsning.

Xperia V har de samme NFC-funksjonene som Xperia T, og har også MHL. Batteriet har en kapasitet på 1750 mAh.

Operativsystemet er Android 4.0, men Sony lover en oppdatering til Android 4.1 også her.

Kommer i salg i Norge i fjerde kvartal, i fargene sort, hvit og rosa. Telefonen måler 129 x 65 x 10,7 mm og veier 120 gram.

Xperia J

Xperia J er en enklere variant. Den har fått skjerm på fire tommer med oppløsningen 854 x 480 piksler. Under panseret sitter systembrikken Qualcomm MSM7227A, som har en enkeltkjerneprosessor på 1 GHz. Arbeidsminnet er oppgitt til 512 MB.

Operativsystemet er Android 4.0. Sony satser på at du som kjøper denne vil holde deg oppdatert på hva som skjer på Facebook, for den har et LED-lys i bunnen som blinker når du har nye varsler på Facebook. Det varsler også om annet, som SMS.

Telefonen støtter 3G med nedlasting på inntil 7,2 Mbps. Den har ellers et kamera med fem megapiksler, og et frontkamera på 0,3 megapiksler. 

Lagringsminnet er på 4 GB, men det er også støtte for minnekort.

Telefonen måler 124,3 x 61 x 9,2 mm og veier 130 gram.Foto: Stein Jarle Olsen

Xperia Tablet S

Den kanskje største nyheten er det første nettbrettet i Xperia-serien. Xperia Tablet S er et Android 4.0-nettbrett med 9,4 tommers skjerm med 1280 x 800 pikslers oppløsning. Sony har beholdt noe av designelementene fra sin forrige Tablet S, ved at det har en "fold" som når du bretter et magasin.

Under panseret sitter en Nvidia Tegra 3-systembrikke. Det betyr at Xperia Tablet S har firekjerneprosessor og dermed kan ta unna store oppgaver ganske enkelt og greit.

Det kommer i versjoner med 16, 32 og 64 GB innebygget lagringsminne. Om du vil ha de helt store lagringskapasitetene støtter brettet fullstørrelses SD-kort. Slike kommer i kapasiteter på inntil 128 GB. Kortleseren vil også gjøre det mye enklere å overføre bilder fra digitalkameraet ditt.

Sony har gitt brettet en del ekstra funksjoner. Om andre i familien vil bruke brettet kan du opprette egne brukerprofiler til dem. Det er støtte for miniapper, som legger seg på toppen av den appen du ser på. Det siste har vi sett på Samsungs nettbrett tidligere.

Brettet støtter ellers DLNA slik at du kan overføre media trådløst til en TV. Du kan også koble brettet til TV-en ved hjelp av en HDMI-kabel. Det er også en IR-sender innebygget, slik at du kan bruke brettet som universalfjernkontroll til TV, steroanlegg, dekoderboks og annet.

Xperia Tablet S har et kamera med åtte megapiksler, og et frontkamera med 1 megapiksel. 

Sony har lagt en del arbeid ned i utformingen. Skjermen er dekket av en glassplate som skal gi lav friksjon mot fingeren din. Dekselet er laget i aluminium, og brettet er i seg selv vannavvisende. 

Batteriet har en kapasitet på 6000 mAh.

Som på telefonene lover Sony at de kommer med Android 4.1-oppdatering også her. Brettet skal komme i salg i USA allerede neste måned, men vi vet foreløpig ikke når det kommer i salg i Norge.

Vi er tilstede i Berlin, og kommer med en nærmere titt på de nye modellene så snart det lar seg gjøre. Vi har også bedt Sony om mer informasjon om priser og tilgjengelighet for de nye produktene. Vi oppdaterer artikkelen når vi vet mer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.