MOBIL

Sony lager 17,7 MP kamera

Til mobiltelefoner selvsagt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. mars 2011 - 13:14

Om du har lest Mobili en stund har du kanskje fått med deg hva vi mener om å stappe flere megapiksler inn i mobiltelefoner. Flest mulig megapiksler gir ikke nødvendigvis et bedre bilde, og det hadde vært langt smartere å gjøre bildebrikkene større og mer lysfølsomme.

Mye kan tyde på at Sony ikke leser Mobili, eller at de i alle fall ikke tar hensyn til hva vi måtte mene om saken. De har nemlig nettopp lansert en 17,7 megapikslers bildesensor til mobiltelefoner.

Ja, du leste riktig. Knapt 18 megapiksler. I en mobil.

Men greit, det ser ut til at de ikke bare har pakket megapiksler, men også gjort en del forbedringer her og der.

Raskere

I forhold til sin hittil beste bildesensor kan den nye generere bilder raskere og overføre data med en båndbredde på 34,8 Gbps. Dette er ifølge Electronista fem ganger raskere enn telefonkamera flest, og skal gjøre det mulig å ta mange bilder raskt etter hverandre.

Det gjør det også mulig å ta opp video i full oppløsning med inntil 120 bilder i sekundet.

Alt dette krever selvsagt at resten av maskinvaren i telefonen er dimensjonert for å ta unna store mengder data og kan behandle den raskt nok. 

Det er fortsatt en del detaljer som ikke er kjent, inkludert når den nye sensoren kommer i produksjon og når vi kan forvente å briske oss med telefoner med 18 megapiksler.

Kilde: Electronista.com, via Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.