MOBIL

Sony kjøper ut Ericsson

Nå er det slutt for Sony Ericsson. Sony tar over som eneeier i selskapet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. okt. 2011 - 09:22

Sony skal kjøpe ut Ericssons andel av Sony Ericsson, skriver Reuters. Dermed er det slutt for Sony Ericsson, og selskapet kommer til å produsere telefoner under Sony-merkenavnet fremover.

Ericsson får 1,05 milliarder euro (8 milliarder kroner) kontant for sin halvpart av Sony Ericsson. Sony får på sin side fem patentsamlinger relatert til trådløs mobilteknologi. Transaksjonen er ventet gjennomført i januar 2012.

- Fornuftig

- Dette kjøpet er fornuftig for Sony og Ericsson, og vil bety en forskjell for forbrukere som ønsker tilgang til innhold hvor som helst, når som helst, sier Sony-sjef Sir Howard Stringer i en pressemelding.

- Vi kan raskere og på en mer levende måte tilby forbrukere smarttelefoner, laptoper, tableter og TV-er som sømløst kobler seg til hverandre og åpner opp nye verdner av online-underholdning, fortsetter han.

Synkende andeler

Sony Ericsson ble etablert i 2001, da Sony og Ericsson slo sammen sine mobiloperasjoner i samme selskap. De eide da halvparten av selskapet hver. I 2006 var selskapet verdens fjerde største mobilprodusent, ifølge Gartner. I 2010 falt de til sjetteplass, og andre kvartal i år var de ifølge samme analyseselskap falt til 10. plass med 7,2 millioner solgte telefoner.

Andre kvartal i år solgte til sammenligning Nokia 97 millioner, Samsung 69 millioner, LG 24 millioner og Apple 19 millioner telefoner. Sony Ericssons markedsandel var da 1,7 prosent.

Sluttet med "dumme" telefoner

Etter å ha solgt 9,5 millioner telefoner uten å tjene penger i tredje kvartal i år, annonserte Sony Ericsson at de ville slutte å produsere annet enn smarttelefoner

Det har i flere år blitt spekulert i om Sony vil kjøpe ut Ericsson, og senest for knapt fire uker siden fortalte Reuters' kilder at Sony var i ferd med å skille seg fra Ericsson.

Kilder: Reuters.com, Gartner.com, Marketwatch.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.