T2

Sony gifter seg med Google

Skuespillerne Seth Rogan og Jay Chou fra den kommende storfilmen Green Hornet var hentet inn for å kaste glans over Sonys pressekonferanse på CES. Til høyre Sonys Amerika-sjef sir Howard Stringer.
Skuespillerne Seth Rogan og Jay Chou fra den kommende storfilmen Green Hornet var hentet inn for å kaste glans over Sonys pressekonferanse på CES. Til høyre Sonys Amerika-sjef sir Howard Stringer. Bilde: Odd Richard Valmot
6. jan. 2011 - 10:25

CES, Las Vegas: Japanerne brukte superbilen og stjernene i den kommende 3D-filmen Green Hornet til å åpne sin pressekonferanse under forbrukerteknologimessa CES i natt, norsk tid.

Mer 3D

Sjefen selv, sir Howard Stringer, uttrykte sin store glede over at 15 millioner TV-er i USA kan kobles til internett direkte eller via et annet Sony-produkt.

Og som alle andre mener han at det er Sony som leder utviklingen av 3D. Men når han sier det er det fordi de gjør alt fra å lage 3D-filmene til å selge produksjonsutstyret og TV-ene.

Mange vil nok glede seg over at nye Men in Black og Spiderman kommer i 3D. De annonserte også samarbeid med Discovery og IMAX og 3Dnet om nye 3D-kanaler.

Sony mot røkla

Mens de andre gigantene satser på å holde brukere i sin egen verden av apps og innhold, satser Sony på Google. Deres nye TV-er vil få Google TV som plattform.

På den måten mister de kanskje litt av taket på kundene sine, men kundene får til gjengjeld en større verden å boltre seg i.

– Vi gjør at TV-en gifter seg med Internett og forbrukerne vil ha det, sier Stringer.

"TV Redefined" blir Sonys nye slagord, og de bruker begrepet Internet TV.

Forbrukerprodukter

Sony utvider nå produkter fra videokameraer, stillbildekameraer til PC-er med 3D. De jobber også med et hodesett med to mikroskjermer som skal gjøre at man kan se 3D-filmer på fly og over alt ellers, og også med en brilleløs 10-tommers 3D-skjerm.

De viste også en 56 tommer såkalt 4KTV-modell med 3D, som har fire ganger så høy oppløsning som dagens Full HD-TV-er.

Nå kommer også modeller med det nye såkalte Gorillaglasset som har bedre optiske egenskaper og som tåler en støyt.

VIRTUAL REALITY: Kanskje et steg nærmere med Sonys kommende 3D-hodesett. (FOTO: Scanpix/Reuters)
VIRTUAL REALITY: Kanskje et steg nærmere med Sonys kommende 3D-hodesett. (FOTO: Scanpix/Reuters)

Færre bokser

I USA kommer også modeller med innebygget dekoder som gjør at brukerne klarer seg med en boks og fjernkontroll mindre. På samme måte som Samsung er det LED-belysning fra kanten som gjelder.

Det er neppe det beste, men billigere. De annonserer også nye bildeprosessorer i TV-ene som skal gjøre bildene bedre.

Selskapets nye BD-spiller har det meste, men interessant nok også Skype som gjør at folk kan etablere sofa-til-sofa-videokommunikasjon selv om ikke TV-en har Skype.

Full HD i 3D

Den nye Handycam-en kan ta opp full HD i 3D og det er først i verden. Samtidig har den en skjerm som kan vise 3D uten briller. De kommer også med et nytt videokamera med innebygget projektor.

Selskapet lovet også flere spill i 3D for Playstation. Det er sikkert lurt, for mange har spådd at det er nettopp spillmarkedet som skal få fart på salget av 3D-TV-er.

Uten å vise den lovte de også at de ville lansere nettbrett i år.

3D-Bloggy Sonys nye Bloggy.
3D-Bloggy Sonys nye Bloggy.

3D-Bloggy

Kan ta opp i HD 3D eller i Full HD 2D og det kan ta stillbilder med 5,1 megapiksler. Det kommer også flere Cybershot-kameraer som kan ta opp i 3D og i Full HD i 2D.

Sony fortsetter også å dynge på med megapiksler og nå kommer et lommekamera med over 16 megapiksler.

Mer fra CES:

Asus med superbrett

Viser fram elektrisk Ford Focus

Lenovo først ute med Fusion

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.