IT

Sony Ericsson + Microsoft = Sant!

ENDELIG: Xperia X1 har Windows Mobile. Steve Walken lanserte det som har vært helgens store snakkis her i Barcelona før Mobile World Congress åpner.
ENDELIG: Xperia X1 har Windows Mobile. Steve Walken lanserte det som har vært helgens store snakkis her i Barcelona før Mobile World Congress åpner.

BARCELONA: Fredag skrev Teknisk Ukeblad på nett at det ryktes i forkant av Mobile World Congress at Sony Ericsson søndag kveld ville lansere en mobiltelefon med Windows grensesnitt.

Og slik ble det!

Mange slapp ikke inn til lanseringen

BILDESERIE: Se Windows-mobilen fra Sony

BILDESERIE: Lanseringsras fra Sony Ericsson

Sony Ericsson hadde slått på stortromma kvelden før verdens største mobilfest, Mobile World Congress, starter i Barcelona mandag morgen.

Over 250 pressefolk fra hele verden var til stede – og flere sto i kø på yttersiden av bygningen - da den svenskjapanske mobilprodusenten lanserte Xperia X1, som garantert kommer til irritere erkekonkurrentene Nokia, Samsung og Motorola.

Fungerer som en PC i mobilformat

Den nye telefonen har såkalt ”touch screen” der du kan bruke mobilen på nesten akkurat samme måte som det du er vant med Windows-grensesnittet på PC-en din.

Dette betyr at du kan ha mange forskjellige vinduer oppe samtidig mens du jobber med henholdsvis mobilfoto, skriver SMS eller gjør noe annet.

Sømløs blanding

Xperia X1 er enhet med sømløs blanding av mobil web-kommunikasjon og multimediaunderholdning innbakt i lekker design.

Telefonen kombinerer en 3-tommers VGA-skjerm og et QWERTY-tastatur. Den har dessuten fire-veis tast og optisk joystick-navigering. Det skal være mulig å skrifte sømløst mellom de ulike betjeningsmetodene.

Business and pleasure!

Den nye telefonen er laget for å imøtekomme det voksende behovet for mobil Web-kommunikasjon og multimediaunderholdning, ble det sagt på pressekonferansen i Barcelona.

For de underholdningskjære er det greit å vite at Xperia X1 har 3D-spill, FM radio og Java-muligheter.

Har det lille ekstra du trenger

Uansett er det nok businessmarkedet som først og fremst kommer til å trykke Xperia X1 til sitt bryst, for den har et hav av forskjellige forretningslignende mobilapplikasjoner som skal være mitt i blinken for businessfolk, ingeniører og andre som vil ha det lille ekstra for å få en bedre mobil hverdag.

Windows Mobile operativsystem lar Xperia X1 deg velge blant et bredt utvalg jobb- eller fritidsaktiviteter – uansett tid og sted. I hvert fall hevder Sony Ericsson det.

Kommer tidligst til høsten

Størrelsen på telefonen er 110 x 53 x 16.7 millimeter. Vekten på X1-modellen er 145 gram.

På pressekonferansen ble det sagt at Sony Ericsson Xperia X1 blir tilgjengelig i utvalgte markeder fra andre halvår 2008. Om dette innbefatter lille Norge var det ingen som kunne svare på.

Det ble ikke nevnt noe konkret om hva SonyEricssons nye vindurdermaskin vil koste i butikken.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.