IT

Sony Ericsson mest miljøvennlig

Stein Jarle Olsen
26. juni 2008 - 15:46

Greenpeace har nå offentliggjort den åttende utgaven av deres "Guide to Greener Electronics"-rapport , og resultatene er nedslående.

Ericsson fremdeles best

Greenpeace har nemlig denne gang også vurdert klimagassutslipp fra produksjonen, så vel som energieffektivitet og hvor mye gjenvunnet materiale produsentene bruker, i tillegg til de gamle kriteriene om hvor stor andel av produktene selskapet makter å gjenvinne og hvor mye PVC, bromerte flammehemmere og andre farlige stoffer produktene inneholder.

Dermed får nærmest samtlige selskaper en lavere score enn sist gang Greenpeace publiserte rapporten, som var i desember 2007.Sony Ericsson er best, med en totalscore på 5,1 av 10. Selskapet oppnår toppscore på bruk av giftige kjemikalier, men stryker på klimagassutslipp og bruk av gjenvunnede materialer (riktignok fordi selskapet ikke har oppgitt noen data på dette området).

Den åttende utgaven av Greenpeaces miljøguide for elektronikkbransjen forteller at Nintendo er aller verst.
Den åttende utgaven av Greenpeaces miljøguide for elektronikkbransjen forteller at Nintendo er aller verst.

Nokia opp

Videre på listen følger Sony, Nokia, Samsung og Dell. Av disse er det Nokia som har stått for den største forbedringen, ettersom selskapet på desember-rangeringen lå helt nede på en niendeplass.

Finnene får en score på 4,8, og får også skryt for at alle deres modeller siden slutten av 2005 har vært PVC-frie, i tillegg til at 25 % av selskapets energibruk kommer fra fornybare kilder. Selskapet får trekk for ikke å ha oppgitt data for energieffektiviteten i nye modeller.

Apple plasserer seg fortsatt midt på treet, og står på stedet hvil på ellevteplass. Greenpeace poengterer imidlertid at Apple hadde hatt en sjanse til å gå opp om selskapet hadde fokusert mer på miljøaspektene ved den nye iPhone, som lanseres 11. juli.

Dårlige spillkonsollprodusenter

I bunnen finner vi fremdeles Nintendo, selv om selskapet har karret seg opp til en score på 0,8, etter å ha fått en blank 0 sist. Det finnes både bromerte flammehemmere og PVC i produktene deres, og selskapet har ikke oppgitt noe tidsperspektiv for når de vil være faset ut. De får også trekk for ikke å ha fokus på miljøspørsmålet.

Microsoft har også falt ned en plass, og havner nest sist, med 2,15 poeng. Dermed er to av tre konsollprodusenter miljøverstinger, mens Sony troner alene på topp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.