MOBIL

Sony Ericsson låser opp Android

Åpner dørene for de som vil hacke.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. mars 2011 - 16:13

Sony Ericsson melder at de på deres nye Xperia-telefoner vil la deg låse opp telefonens "bootloader", altså programvaren som starter opp Android, på en sikker og "lovlig" måte.

Nyheten, som dukket opp i Sony Ericssons produktblogg, forteller at dette ikke vil gjelde alle Android-telefonene deres, og kun de kommende.

Lås opp Arc, Neo, Pro og Play

Det skal bli mulig å låse opp Xperia Arc, Neo, Pro og Play. Men bare dersom telefonen oppfyller noen krav. Ett av disse er at telefonen ikke kan være operatørlåst. Hva de andre kravene består av er litt ullent. Sony Ericsson skriver at det vil avhenge av original konfigurasjon og hvilket marked telefonen er solgt i. 

Den eneste måten å undersøke om telefonens bootloader kan låses opp er å gå via Androids utviklingsverktøy.

Eldre Android-telefoner fra Sony Ericsson vil ikke la seg låse opp. Dette på grunn av "tekniske og juridiske grunner", ifølge Sony Ericsson.

Advarer mot tukling

Samtidig passer produsenten på å advare alle som måtte ønske å låse opp bootloaderen. Du kan risikere at garantien ryker, og det kan være de vil kreve penger for å reparere en telefon du selv har rota til i forbindelse med opplåsing av bootloaderen.

Sony Ericssons nye tilbud vil føre til at telefonene kan kjøre tilpassede varianter av Android, som for eksempel den populære Cyanogenmod-programvaren.

Interessant nok beveger Sony Ericsson seg nå i motsatt retning av HTC, som har tatt strammere grep om sine telefoner. På nye telefoner som HTC Incredible S er det ikke mulig å laste inn nytt operativsystem.

Les mer hos Sony Ericsson.

Kilde: Sony Ericsson, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.