MOBIL

- Sony Ericsson Anzu skuffer

Den er ikke lansert, men oppfølgeren til Sony Ericsson Xperia X10 er allerede testet av vår favorittrusser.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. nov. 2010 - 10:21

Vi har skrevet aldri så lite om russiske Eldar Murtazin i det siste. Og med god grunn. Han har vært aktiv på Twitter om både Samsungs neste Galaxy-telefon og Sony Ericssons oppfølger til X10

Murtazin er som en russisk spion i mobilbransjen. Han er særdeles velinformert om kommende produkter lenge før alle andre. Denne gangen har han fått tatt en titt på Anzu, som trolig vil hete X12 når det kommer i salg. 

Les også: Er dette oppfølgeren til Xperia X10?


Kommer tidlig neste år

Anzu vil ifølge Murtazon komme på markedet i løpet av de første månedene av 2011. Vi vil tro at Sony Ericsson lanserer den under Mobile World Congress i Barcelona og deretter har den klar for salg kort tid etter det.

Operativsystemet skal være Android 2.2, og Murtazin antar at den vil la seg oppgradere til Android 2.3 (Gingerbread). Eksemplaret han har fått klørne i kjører imidlertid Android 2.1.

Ingen heftig maskinvare

Det har gått mange rykter om Anzu, som Murtazin enkelt sabler ned. Den blir ikke en Samsung Galaxy S-killer. Han vil ikke engang beskrive den som en toppklassetelefon, siden den ikke har like heftig maskinvare som de råeste Android-telefonene på markedet. 

Anzu blir imidlertid lettere og tynnere enn Xperia X10, og har fått større skjerm. Det skal være støtte for multitouch, noe alle X10-modellene mangler. Skjermen måler 4,3 tommer og har oppløsningen 854 x 480 piksler. 

Maskinvaren skal være noe nedgradert i forhold til X10. Anzu har samme prosessor som X10, men et annet brikkesett. Anzu skal ha MSM7230, mens X10 har QSD8250. Dette gjør at den kjører på 800 MHz, i motsetning til X10 som kjører på 1 GHz.

Brikkesettet skal imidlertid ha andre fordeler, som bedre grafisk ytelse. Det skal også gi bedre videoopptak i HD og være optimalisert for Divx- og Xvid-video.

12 megapiksler

Kameraet i telefonen har ifølge Murtazin 12 megapikslers oppløsning, men på hans prototype kan det bare ta bilder i 3 megapiksler.

Selve telefonen beskrives som lettere enn X10, noe Murtazin føler går utover kvalitetsfølelsen. Her er det plast i hele dekselet.

En god nyhet er at telefonen har utgang for HDMI, slik som Nokia N8. Dermed vil du lett kunne koble den til TV-en din for å vise frem bilder og video.

Skuffet

Murtazin oppsummerer det han har sett som en stor skuffelse. Anzu vil ikke kunne konkurrere mot HTC Desire HD, siden denne telefonen har et mye bedre grensesnitt. Den vil heller ikke kunne konkurrere mot Galaxy S-oppfølgeren, som ifølge Murtazin vil få vanvittige spesifikasjoner.

Det gjenstår å se om Sony Ericsson gjør noen forandringer i design og spesifikasjoner før den lanseres. Og ikke minst hva prisen blir. En bra priset 4,3-tommer kan i våre ører høres ut som en suksess, uansett hva Murtazin måtte mene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Kilde: Mobile-review.net

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.