MOBIL

Sony dropper Ericsson neste år

Fra midten av 2012 heter Sony Ericsson bare Sony.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. des. 2011 - 10:02

Sony og Ericssons skilsmisse har blitt spådd i årevis, og i slutten av oktober ble det offisielt at de to hadde tatt ut separasjon. Nå viser det seg at skilsmissen skal gjennomføres midtveis i neste år.

En Sony-topp sier til Times of India at Sony Ericsson-merkenavnet vil fases ut, og at Sony vil selge telefoner under sitt eget merkenavn siste halvdel neste år. Dermed er det ugjenkallelig slutt for produsenten som ble etablert for ti år siden. 

Kutter ut "dumme" telefoner

Planen om å kutte ut alle telefoner som ikke er smarttelefoner står ved lag, så Sony blir utelukkende en produsent av smarttelefoner, i tillegg til TV-er, kamera og all mulig annen elektronikk.

Sony planlegger deretter å markedsføre seg tungt for å etablere Sony som et navn i mobilverdenen. Selve avtalen som innebærer at Sony kjøper ut Ericsson er enda ikke ferdigstilt, men det er ventet at dette vil skje rett over nyttår. I transaksjonen er det lagt opp til at Sony skal få rettigheter til å bruke en rekke av Ericssons patenter.

Sony Ericsson har slitt i smarttelefonmarkedet de siste årene. I tredje kvartal i år solgte de 9,5 millioner telefoner, men tjente ingen penger.

Kilde: indiatimes.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.