MOBIL

Sony åpner PlayStation Suite for utviklere

Snart får du flere spill å velge mellom på Sony-mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mars 2012 - 15:01

PlayStation-mobilen Xperia Play var den første mobilen som kom med Sonys PlayStation-sertifisering. Det betyr kort sagt at den kan kjøre noen utvalgte PlayStation One-spill. Dette er selvsagt kjekt for den som liker å spille på mobilen, men utvalget spill har kanskje ikke vært gigantisk.

LES OGSÅ: Dette er PlayStation Suite

Det blir det muligens slutt på, for Sony har nå annonsert en åpen beta-utgave av sitt utviklerverktøy for PlayStation Suite. Det betyr at alle kan utvikle innhold som kan kjøre på PlayStation-sertifiserte enheter. Det vil si PlayStation Vita, Sonys Android-tableter og en rekke Xperia-telefoner.

Tilgjengelig i april

Utviklerverktøyet (SDK-en) skal gjøres tilgjengelig i april, og vil komme i en ferdig utgave senere i år. Når den ferdige utgaven er klar vil det koste utviklere 99 dollar i året å bruke den.

Dette betyr i praksis at store spillutviklere så vel som små uavhengige utviklere kan lage innhold som kjører på de forskjellige PlayStation-enhetene. Det kan resultere i at det kommer en rekke nye spill og andre tjenester til PlayStation Suite.

LES OGSÅ: Test av "PlayStation-mobilen" Xperia Play

Inntil videre er det kun Sony-telefoner som er PlayStation-sertifiserte, men rykter sier at Sony skal sertifisere Android-telefoner fra andre produsenter etterhvert. HTC har vært nevnt spesifikt, og vi spekulerte fritt rundt mulighetene for at dette ville annonseres på Mobile World Congress i år. Men foreløpig har vi ikke hørt et knyst fra Sony om noen PlayStation-sertifisering for konkurrerende mobiler.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.