MOBIL

Sonim blir tøffere enn noen gang

Ta Lars Monsen, Bear Grylls og Chuck Norris og lag en mobil av dem. Da får du noe som er nesten like hardført som Sonims nye modell.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2010 - 18:23

Bare smak på navnet: Sonim XP1300 CORE.

Og kjenn litt på spesifikasjonene: IP68 og MIL810G-klassifisert. Tåler 2 meter vann i 30 minutter. Tåler fall fra 2 meter rett i betongen.

Vi snakker om den mest larsmonsenfiserte mobilen verden noen gang har sett. 

Tåler alt

XP1300 CORE er laget for å motstå regn, tåke og salt luft (som du finner ved sjøen). Glasset over skjermen er av typen Gorilla Glass, som er laget for å tåle veldig, veldig mye før det blir ødelagt. Dekselet er laget av en blanding av gummi og glassfiber.

I tillegg er telefonen utstyrt med to mikrofoner, hvor den ene brukes til støydemping slik at de du snakker med slipper å høre veibombene som går av i bakgrunnen. Høyttaleren i telefonen har en diameter på 23 mm, og har en GORE-Tex-membran.

Og tastaturet er laget for å kunne brukes med arbeidshansker.

Du kan være lenge ute i felten med denne telefonen, da den har en taletid på inntil 18 timer og en hviletid på over en måned. Det skal være kaldere enn 20 minusgrader eller varmere enn 55 plussgrader før telefonen blir for kald eller for varm.

Kommer neste måned

XP1300 CORE skal også kunne spille musikk, men dersom den følger i fotsporene til sine forgjengere er dette trolig ikke noe å satse på. 

Telefonen kommer i salg neste måned, og prisen er oppgitt til 400 dollar (2300 kr).

Uansett så føler vi at dette er telefonen vi skal satse på når vi går i gang med artikkelserien "Mobili reiser til Irak og Afghanistan".

Kilde: Sonimtech.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.