OLJE OG GASS

Som en magnet på teknologer

UT PÅ HAVET: Arbeid offshore lokker mange, men EMGS har også behov for dyktige teknologer til å utvikle utstyr, programvare og til å tolke dataene fra havbunnslogging.
UT PÅ HAVET: Arbeid offshore lokker mange, men EMGS har også behov for dyktige teknologer til å utvikle utstyr, programvare og til å tolke dataene fra havbunnslogging. Bilde: EMGS
Anders J. Steensen
19. sep. 2006 - 08:05
Vis mer

Det svinger av EMGS (Electromagnetic Geo Services) om dagen.

I januar hadde bedriften 60 ansatte, nå er de 130.

Prisverdig

Nylig ble selskapet tildelt årets nyskapingspris av NHO, og under OTC i Houston i mai måned fikk de den prestisjetunge Hart’s E&P Special Meritorious Award for Engineering Innovation.

Det er EMGS Seabed Logging system som danner grunnlaget for suksessen.

Sikrere funn

Systemet fungerer slik at elektromagnetiske bølger brukes til å påvise hydrokarboner i havbunnen.

Oljeselskapene kan da med større sikkerhet påvise drivverdige forekomster av olje og gass før de prøveborer. For dypvannsfelt kan et oljeselskap spare store letekostnader.Ny teknologi gir muligheter

Sea Bed Logging er en ny teknologi for oljeselskapene. Den har sitt utspring i Statoil tilbake i 1997.

I 2002 ble selskapet EMGS startet med tre ansatte, som alle hoppet av sine jobber ved Statoils Forskningssenter i Trondheim.

Trekker de flinke

– Det er mange utfordrende oppgaver, særlig innen teknologiutvikling. Vi ser hele tiden muligheter til å forbedre utstyret. Dette er en ny, spennende teknologi som fortsatt er i startfasen. Det gir store muligheter og tiltrekker seg flinke folk, sier adm. direktør Terje Eidsmo.

Han understreker at det ansettes folk til tolkning av data, programvareutviklere, elektroingeniører, geologer og geofysikere. I tillegg trenger de personer som til offshoreoperasjoner. De fleste ansettes i Trondheim, men etter hvert har EMGS også fått et solid fotfeste i Østen.

– Vi har et kontor i Kuala Lumpur som er i sterk vekst, forteller Eidsmo.Internasjonale

Han legger vekt på at det er viktig å søke etter folk på internasjonal basis:

– Vi opererer over hele kloden og trenger folk av alle kategorier. Det har ikke vært noe problem å ansette folk med gode kvalifikasjoner fra hele verden. Folk anser det som litt eksotisk å komme til Norge og Trondheim, som ligger langt mot nord. Hittil har folk funnet seg godt til rette, enten det er ved kontorene i Trondheim, Houston eller Kuala Lumpur.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.