NETTARKIV

Sølv til tu.no

Hver dag er 3000 unike lesere inne på Teknisk Ukeblads nettsted tu.no. Nettsidene er en blanding av portal og nettavis og har som mål å være ingeniørenes førstevalg på nett.

I juryens uttalelse heter det at tu.no er "et spennende og innholdsrikt nettsted, med høy standard på konsept og designmessige løsninger. Stoffet er gjennomgående presentert i en jovial og uteknisk tone. Nettstedet bør være egnet til å skaffe mange nye lesere til denne typen popularisert fagstoff."

Nettutvikler Asbjørn Goa og nettredaktør Tore Stensvold sørger for at Teknisk Ukeblads lesere til enhver tid kan finne nyheter og annen nyttig informasjon på nettet. I tillegg bidrar journalistene i TU med notiser og artikler daglig.

Utvikles internt

I januar i år fikk tu.no ny layout og ny oppbygging av hovedsiden. Ideen bak er en tredeling med egen portalside, en nyhetsside med daglige oppdateringer og teknosnadder samt en jobbseksjon med ledige stillinger, cv-base, hjelpesider og kurs- og anbudsguide.

Nå jobber netteamet med å utvikle en inngangsport for interaktive tjenester - i første omgang for annonsører. Både idé og gjennomføring skjer på huset.

- Målet er å få til en god integrasjon mellom papir og nett. Samtidig ønsker vi at nettutgaven skal være selvstendig og annerledes enn papirutgaven, understreker nettredaktøren.

Hele papirutgaven finnes i tillegg på nettsidene som en pdf-fil.

- Vi er stadig interessert i spennende løsninger, produkter og ideer for å øke servicen overfor våre lesere, sier Stensvold som i tillegg til å administrere eget nettsted, også tilbyr nyhetsleveranser til andre bedrifters interne nettsteder.

- Vi samarbeider blant annet med Aftenposten, TBL og NTNU om utveksling av stoff. Målet vårt er å gjøre tu.no kjent for flest mulig og ende opp som ingeniørenes naturlige førstevalg som portal, sier Stensvold.

Konkurransen om Årets Avisside ble arrangert for 21. gang i år. For første gang ble det åpnet for kåring av aviser med egne nettutgaver samt nettsteder uten papirutgave. tu.no fikk sølv i åpen klasse nettsted. Kåringen skjedde under Mediedagene i Bergen nylig.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.