PROSJEKTER

Solid medlemsvekst for ingeniørorganisasjonene

Nito har passert 90 000 medlemmer, mens konkurrenten Tekna har passert 80 000 medlemmer. Aldri har det vært flere ingeniører som organiserer seg.

Rune Karlsen i Statens Vegvesen Troms, fikk kake fra Nito og president Trond Markussen.
Rune Karlsen i Statens Vegvesen Troms, fikk kake fra Nito og president Trond Markussen. Foto: Nito
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. sep. 2019 - 14:34

- I en tid med synkende oppslutning om fagforeninger, er vi svært glade for denne veksten. Det er viktig at arbeidstakere slutter opp om fagorganisasjonene, både for egen trygghet i arbeidslivet og for å bevare demokratiet den norske arbeidslivemodellen bygger på. Et organisert arbeidsliv gagner både arbeidstakere, arbeidsgivere og samfunnet for øvrig, sier Trond Markussen, president i Nito.

Nylig kunne organisasjonen innkassere medlem nummer 90 000, som var Rune Karlsen i Statens Vegvesen Troms. Ikke rart at han fikk kake fra fra Nito-president Trond Markussen.

NITO er i dag representert på 1900 arbeidssteder, har 1400 bedriftsgrupper og 4000 tillitsvalgte, og tilbyr medlemsskap til alle som har bachelorgrad, mastergrad eller høyere utdanning med minimum 60 studiepoeng i teknologiske fag.

 

Rekordvekst for Tekna

Samtidig passerte Tekna 80 000 medlemmer, og har hatt rekordvekst på 4,6 prosent hittil i år. Organisasjonen har siden årtusenskiftet vokst med omkring 45 000 medlemmer.

- Allerede i september klarte vi å nå målet om 80 000 medlemmer – opp fra 76 500 ved årsskiftet. Dette er en rekordvekst og viser at høyt utdannede teknologer, naturvitere og realister ser verdien av å være organisert. Det sikrer støtte og innflytelse for egen jobbsituasjon. Høy organisasjonsgrad er dessuten nødvendig for å bevare måten vi organiserer arbeidslivet på i Norge. 80 000 medlemmer gir oss enda større endringskraft og forhandlingskraft, sier president i Tekna Lise Lyngsnes Randeberg.

Tekna melder at de har hatt en medlemsvekst på 107 prosent siden 2001, mens snittet for alle fagforeninger i landet i samme tidsrom er en vekst på 25 prosent. Tekna er den største masterforeningen i Norge og den største foreningen i Akademikerne. Foreningen har bidratt sterkt til at antallet akademikere som velger å fagorganisere seg er økende. 

Teknas president Lise Lyngsnes Randeberg. <i>Foto:  Tekna</i>
Teknas president Lise Lyngsnes Randeberg. Foto:  Tekna
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.