Solid skoleeksempel!

Fem videregående skoler i Aust-Agder har kuttet energikostnadene med 850 000 kroner årlig.

Dahlske VGS er en av skolene i Aust-Agder som har oppnådd store energibesparelser og bedre inneklima.
Dahlske VGS er en av skolene i Aust-Agder som har oppnådd store energibesparelser og bedre inneklima. Bilde: Jan Aabøe, Aust-Agder fylkeskommune
22. mars 2013 - 16:59
Vis mer

Det er fylkeskommunen som gått i bresjen for en rekke energieffektiviseringstiltak de siste tre årene. Enova har bidratt med økonomisk støtte, og Schneider Electric har blant annet gjennomført en omlegging av energisystemer og levert behovsstyrt bruk av lys.

 

Ved å skifte ut gamle ventilasjonsanlegg med ett som gjenvinner varme, har skolene oppnådd kontroll over varmen, noe som har gitt et bedre innemiljø.

 

Miljøinvesteringen har dermed vist seg å gi både bedre inneklima og helse, men også en betydelig økonomisk gevinst for fylkeskommunen som regner med at investeringen er nedbetalt innen fem år.

 

– Aust-Agder fylkeskommune står frem som et skoleeksempel for resten av kommune-Norge når det kommer til energieffektivisering. I resten av landet er det bare en av ti norske kommuner som miljøsertifiserer sine bygg. Vi håper derfor flere kommuner vil følge etter Aust-Agder for å investere i varige, lønnsomme tiltak som vil kunne gi landets kommunekasser et sårt tiltrengt løft, sier Roy Michalsen fra Schneider Electric, som har levert teknologien til dette prosjektet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.