PRODUKTNYHETER

Solid og oppdatert

15. mars 2001 - 13:25

Den nye utgaven skal blant annet gjøre det lettere å importere 2D-tegninger mot 3D-miljøet. Andre viktige stikkord er bedre brukergrensesnitt, platekonstruksjon, komponentmodellering, bedre håndtering av sammenstillinger og verktøy for samarbeid over Internett.

– Tempo, styrke og lett å bruke er ord som best beskriver SoildWorks 2001, sier visepresident Dave Cocoran ved FoU-avdelingen til SolidWorks.

– Brukerne kommer til å legge godt merke til de forbedringer vi har innført med denne versjonen fordi mye kjedelig konstruksjonsarbeid er automatisert. Dessuten er 90 prosent av forbedringene kommet etter ønsker fra våre kunder.

Forhåndsvisning

En av de mest merkbare forbedringer er funksjonen Heads-Up User Interaction som reduserer antall konstruksjonstrinn, minsker behovet for dialogruter og tar vekk unødvendig informasjon fra skjermen. En forhåndsvisningsfunksjon gjør det mulig å se resultatet av ulike kommandoer før de utføres. For eksempel kan en konstruktør studere en profil med ulike utskjæringer som en skyggelagt forhåndsvisning innen selve kommandoen har utført.

Flere unike og kraftige funksjoner er innført for de som arbeider med platekonstruksjon. Med bare noen museklikk hjelper programmet brukeren til å skape komplekse kantoppbrett med automatisk friklipp. Også bruk av en enkel 2D-tegning som underlag gjør det enkelt å lage platedetaljer.

Forenklinger

Mer enn 50 forbedringer er gjort i verktøyet for sammenstilling av objekter, blant annet for speilede komponenter. Også konverteringsverktøyene er forbedret slik at det skal være lettere å importere 2D-tegninger, enten for å arbeide videre i 2D eller å bruke dette som underlag for å skape nye 3D-modeller.

Gjennom et samarbeid med Microsoft er det innført kompatibilitet mot Microsoft Visio. På denne måten kan skjema og diagrammer lages på en enkel måte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.