KRAFT

Solheim trenger Fantomets hjelp

TEGNESERIEFIGUR: Nå kommer Erik Solheim også i tegneserieform. Miljøministeren trenger Fantomets hjelp for å lykkes med å bygge vindmølleparker i fattige land.
TEGNESERIEFIGUR: Nå kommer Erik Solheim også i tegneserieform. Miljøministeren trenger Fantomets hjelp for å lykkes med å bygge vindmølleparker i fattige land. Bilde: Knut Westad
Kjetil Malkenes Hovland
8. apr. 2011 - 11:10

– Vi må være ærlige. Ikke alle har stortingsmeldinger liggende på nattbordet, sier Erik Solheim i en pressemelding. – Og svært få leser dem fra perm til perm. Derfor satser vi nå på en tegneserie for å bli hørt av flere.

I tegneserien som følger med stortingsmeldingen om miljø og utvikling må Fantomet ta tak i miljøkriminelle Janus von Dreck og redde den norskstøttede vindmølleparken i landet Bangalla.

Les tegneserien her (PDF) Les stortingsmeldingen om miljø og utvikling her (PDF)

Les også: Tar popkulturen i bruk

Miljø og utvikling

I tillegg til tegneserien lanserer miljø- og utviklingsministeren i dag meldingen om hvordan regjeringen ser på sammenhengen mellom miljø og utvikling. Regjeringen har lenge sagt at energibistand i form av vannkraft- og vindkraftprosjekter er noe de vil satse på. Mer energi gjør fattige land i stand til å bygge ut næringslivet og stå på egne ben.

Solheim og Fantomet og vindmøller. Tegneserie laget i forbindelse med stortingsmeldingen om miljø og utvikling, lagt frem 8. april 2011
I tillegg til tegneserien lanserer miljø- og utviklingsministeren i dag meldingen om hvordan regjeringen ser på sammenhengen mellom miljø og utvikling. Regjeringen har lenge sagt at energibistand i form av vannkraft- og vindkraftprosjekter er noe de vil satse på. Mer energi gjør fattige land i stand til å bygge ut næringslivet og stå på egne ben. VINDMØLLER: En av rutene fra tegneserien. Knut Westad

Det er Knut Westad, en av to autoriserte Fantomet-tegnere i Norge, som har tegnet den korte tegneserien hvor Solheim får Fantomets hjelp. Erik Solheim går ikke selv i kondomdrakt til vanlig, men sier han har tegneseriefiguren som idol.

– Jeg vil veldig gjerne ligne på ham. Man må være tøff for å få noe utrettet her i verden. Den som ikke tør får heller ikke til noe som helst, sier Solheim.

– Tar bare Vestfold

Solheim mener at fattige land ikke nødvendigvis må ødelegge miljøet for å skape økonomisk utvikling.

– Det stemmer ikke, og Brasil er et godt eksempel. På syv år har de redusert avskogingen av Amazonas med 70 prosent. Før fjernet de områder tilsvarende Hedmark fylke hvert år. Nå tar de bare Vestfold. Det er det stor forskjell på, sier Solheim.

– I samme periode har de fått flere titalls millioner mennesker ut av fattigdommen. Her handler det om å tenke annerledes.

Les også: Investerer 23 milliarder i India

Vil investere i utviklingsland

– Kjempesuksess i Uganda

Solheim åpner vannkraftverk

Norsk kraftbistand gir lite strøm lokalt

Satser 4 milliarder i Afrika

Kraftbransjen på vei til Afrika

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.