KLIMA

Solheim inviterer til nytt klimaforlik

Miljøvernminister Erik Solheim sier at han er fornøyd med innsatsen til Høyre, Venstre og KrF etter det forrige klimaforliket. Her med Venstres energipolitiske talsmann Gunnar Kvassheim.
Miljøvernminister Erik Solheim sier at han er fornøyd med innsatsen til Høyre, Venstre og KrF etter det forrige klimaforliket. Her med Venstres energipolitiske talsmann Gunnar Kvassheim. Bilde: Jannicke Nilsen
12. mai 2009 - 11:47

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) inviterte tirsdag til et nytt klimaforlik.

Ros

I sin klimapolitiske redegjørelse i Stortinget roste han Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti for arbeidet med klimaspørsmål etter det første forliket.

– Jeg ønsker en bred forankring av klimapolitikken. Vi må få til en dugnad der vi kan stå sammen på tvers av politiske skillelinjer. Håpet er at vi kan presse hverandres klimaambisjoner i riktig retning både før og etter valget, sa Solheim.

Raskere

Han slo også fast at klimaendringene går fortere enn man tidligere har trodd.

– Tiden er ute for dem som mener at menneskeskapte klimaendringer er et bestillingsverk. Situasjonen er mer alvorlig enn man tidligere har trodd. Nå handler debatten bare om hva vi kan gjøre, sa miljø- og utviklingsministeren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.