SAMFUNNPOLITIKK

Solheim gadd ikke svare om biodiesel

Miljøvernminister Erik Solheim orket rett og slett ikke svare da han ble spurt om biodieselavgiften i Stortinget fredag.
Miljøvernminister Erik Solheim orket rett og slett ikke svare da han ble spurt om biodieselavgiften i Stortinget fredag. Bilde: Scanpix
4. des. 2009 - 12:27

Det var da Stortinget fredag formiddag debatterte den klimapolitiske orienteringen til miljøminister Erik Solheim (SV) dagen før at Venstres parlamentariske leder, Trine Skei Grande, fikk passet påskrevet.

Spurte

Hun ville vite hva Solheim tenkte på da han åpnet biodieselfabrikken til Uniol i Fredrikstad samtidig som han visste at biodrivstoff kunne bli avgiftsbelagt.

– Du var også klar over at omsetningspåbudet i klimaforliket ikke ville bli fulgt. Hva tenkte du da og hva tenker du nå, spurte Grande.

Detaljer

En svært oppgitt Solheim ga klar tilbakemelding, men intet svar.

– Å starte en ny runde med detaljer og fiksfakserier for å score norske innenrikspolitiske poenger to dager før København-konferansen, hvor temaet er hvordan vi skal redde kloden starter, det gidder jeg ikke svare på, sa Solheim.

– Statsministeren har svart på dette sammenhengende i tre uker. La oss nå heller konsentrere oss om hvordan vi skal få den norske befolkningen med på de nødvendige tiltakene i København, la han til

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.