BYGG

Solgte rekkehus på Oslo vest med 7000 skjeggkre. Anker milliondom

Selgerne oppgir at de ikke var klar over at det var skjeggkre i boligen eller hos naboene.

Det ble funnet 7000 slike skjeggkre i boligen på Oslos vestkant.
Det ble funnet 7000 slike skjeggkre i boligen på Oslos vestkant. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
1. mars 2019 - 10:16

En boligselger som i januar ble dømt til å gi et prisavslag på 1,77 millioner kroner etter at det ble påvist skjeggkre i boligen han solgte, anker dommen.

Sommeren 2017 kjøpte et ektepar et rekkehus vest i Oslo. Noen måneder senere, etter at de hadde flyttet inn, fant de skjeggkre i kaffekoppen. Senere blir det påvist rundt 7.000 skadedyr i boligen, skriver ABC Nyheter.

Saken blir brakt inn for retten, der ekteparet krever at kjøpekontrakten heves, eventuelt at de får prisavslag på boligen. 30. januar i år slo Oslo tingrett fast at kontrakten blir stående, men at selgeren må gi ekteparet prisavslag og erstatning på til sammen 1,77 millioner kroner. I tillegg blir selgeren dømt til å betale sakskostnader på 150.000 kroner.

Skjeggkre også hos naboene

– Anken vil bli sendt i dag, sier advokat Nils Henrik V. Jørgensen i Bull & Co til ABC Nyheter. Han representerer selgeren og Protector forsikring.

Eiendomsmeglerne frykter flere konflikter i kjølvannet av ny boligsalgslov. Takstmennene er imidlertid positive.
Les også

Takstmenn kan bli avskiltet av ny boligsalgslov

Advokat Tine Beate Eriksen, som representerer kjøperne, sier det kan være aktuelt for kjøperen å igjen fremme krav om heving av kontrakten når saken kommer opp for lagmannsretten.

I dommen fra Oslo tingrett kommer det fram at selgerne har krysset av i nei-boksen på spørsmålet om det er, eller har vært, sopp, råteskader eller skadedyr i boligen. De har også opplyst til takstmannen at de ikke var kjent med skjulte feil eller mangler i boligen.

Selgerne mener de ikke har brutt sin opplysningsplikt i salgsoppgaven siden de ikke var klar over at det var skjeggkre i boligen. De var heller ikke klar over at det var påvist skjeggkre hos naboene.

Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge, er ikke fornøyd med at staten får medhold i hastebehandling av forbudet mot nye vedtak for de tre oljefeltene i klimadommen.
Les også

Setter historisk oljeforbud på pause

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.