Solgløtt for norsk teknologi

  • ikt

Nå har SUN, som lenge har vært selskapets beste kunde, kjøpt opp store deler av gruppen som driver med ASIC-design.

– Dette er en stor dag og en anerkjennelse for vår teknologi, sa administrerende direktør Kåre Löchsen i Dolphin Interconnect Solutions da SUNs oppkjøp av den norske gruppen var avklart.

Tettere

I alt 21 av de ansatte i Dolphin går over til SUN. De vil også inngå som en del av selskapets internasjonale engineeringorganisasjon.

SUNs oppkjøp av den norske gruppen er et eksempel på at datakjempen ønsker å spre utviklingen. Markedet for fagfolk er svært stramt i USA, og gjennom etablering i Norge får SUN tilgang til designkompetanse og enda nærmere kontakt med teknologiutviklingen i Dolphin.

Superrask

Kjerneteknologien som Dolphin har utviklet, vil få stor betydning for kommunikasjonen mellom sammenkoblede datamaskiner. Teknologien knytter sammen hukommelsesbussen i servere og gjør at en lagringsinstruksjon på den ene maskinen kan gå rett inn i hukommelsen på den andre maskinen. En 64 bits instruksjon bruker mindre enn et mikrosekund på en slik operasjon, mens den trenger minst et millisekund hvis det skal skje over nettverket.