IKT

Solgløtt for norsk teknologi

7. juni 2000 - 22:31

Nå har SUN, som lenge har vært selskapets beste kunde, kjøpt opp store deler av gruppen som driver med ASIC-design.

– Dette er en stor dag og en anerkjennelse for vår teknologi, sa administrerende direktør Kåre Löchsen i Dolphin Interconnect Solutions da SUNs oppkjøp av den norske gruppen var avklart.

Tettere

I alt 21 av de ansatte i Dolphin går over til SUN. De vil også inngå som en del av selskapets internasjonale engineeringorganisasjon.

SUNs oppkjøp av den norske gruppen er et eksempel på at datakjempen ønsker å spre utviklingen. Markedet for fagfolk er svært stramt i USA, og gjennom etablering i Norge får SUN tilgang til designkompetanse og enda nærmere kontakt med teknologiutviklingen i Dolphin.

Superrask

Kjerneteknologien som Dolphin har utviklet, vil få stor betydning for kommunikasjonen mellom sammenkoblede datamaskiner. Teknologien knytter sammen hukommelsesbussen i servere og gjør at en lagringsinstruksjon på den ene maskinen kan gå rett inn i hukommelsen på den andre maskinen. En 64 bits instruksjon bruker mindre enn et mikrosekund på en slik operasjon, mens den trenger minst et millisekund hvis det skal skje over nettverket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.