ENERGI

Solenergi mot børs

Erik Thorsen, adm. dir REC
Erik Thorsen, adm. dir REC Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
5. mai 2006 - 11:43

Selskapet vil få en børsverdi på mellom 34 og 43 milliarder kroner, avhengig av hvor i intervallet mellom 69 og 88 kroner tegningskursen havner. Det betyr at REC blir en av børsens aller største selskaper.Et eventyr

Selskapet ble etablert i Glomfjord av gründerne Alf Bjørseth og Reidar Langmo i 1996. Det startet med produksjon av silisiumskiver for solcellepaneler. Etter hvert har selskapet utvidet spekteret til å omfatte alt fra produksjon av superrent silisium via skiver til ferdige solcellemoduler og –paneler.

Produksjonen foregår foruten i Glomfjord og Herøya, også i Sverige og USA. Utvidelsene har skjedd både gjennom oppkjøp og bygging av nye fabrikker. Finansieringen har ikke alltid vært like lett. Men Bjørseth og Langmo har hatt klokkertro på prosjektet og jobbet beinhardt i disse ti årene.Godt betalt

Nå har de fått godt betalt for strevet. Bjørseth solgte seg helt ut av REC like før børsintroduksjonen. Det er ikke kjent hva han fikk for aksjene sine. Men dersom han fikk betalt innenfor intervallet for den kommende børskursen, vil han ha innkassert et sted mellom 716 og 913 millioner kroner. Disse pengene skal han bruke på ny gründervirksomhet innenfor fornybar energi.

Langmo har også solgt en tredjedel av sine aksjer og dermed kassert inn godt over hundre millioner kroner. Men han blir med videre og fortsetter videre i selskapets toppledelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.