NYHETER

Soleklar ledelse til Mesta

Mye rart skal skje om ikke Mesta får jobben med å bygge om bomstasjonene i Oslo og Bærum. Mestas anbud er på 30,426 millioner kroner. Den eneste konkurrenten er Veidekke, som vil ha 40,859 millioner for jobben.

Nedtagget og forlatt står bodene på bomstasjonen på Rødtvet i Oslo. Snart skal arealet de beslaglegger brukes til noe fornuftig. Sannsynligvis blir det Mesta som skal sørge for det.
Nedtagget og forlatt står bodene på bomstasjonen på Rødtvet i Oslo. Snart skal arealet de beslaglegger brukes til noe fornuftig. Sannsynligvis blir det Mesta som skal sørge for det. Bilde: Anders Haakonsen
4. juni 2008 - 08:54

Etter at manuell innkreving på bomringen rundt Oslo opphørte 2. februar i år, har bodene stått øde og forlatt. Nå skal de fjernes og bomstasjonene bygges om. De nye bomstasjonene blir mindre iøynefallende enn de gamle og de krever ingen utvidelse av vegen.

Kameraene som fotograferer nummerskiltene blir mer avanserte på de nye bomstasjonene. I dag blir bilene bare fotografert forfra, og bildene er ofte upålitelige når forholdene er dårlige, for eksempel når det snør. De nye kameraene skal fotografere begge skiltene, og de skal ta fullt brukbare bilder under alle slags forhold, hvis de holder det produsenten lover.

Til sammen 19 bomstasjoner i Oslo og 9 i Bærum skal bygges om. På to av stasjonene i Oslo skal Vegvesenet bruke det ledige arealet etter bodene til kontrollstasjoner for biler. For øvrig vil ledig sideareal stort sett bli omgjort til grøntanlegg. Den jobben inngår i oppdraget som Mesta har gitt lavest pris på. Fristen for ferdigstillelse går ut 1. juni neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.