FORSVAR

Soldat til sykehus etter å ha blitt eksponert for kjemikalier på Sessvollmoen

Fortsatt usikkert hvilket stoff det er snakk om.

To personer ble lørdag morgen eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune. Bildet er fra en tidligere anledning.
To personer ble lørdag morgen eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Gorm Kallestad/NTB
22. juli 2023 - 11:01

En soldat er sendt til Ullevål sykehus etter å ha blitt eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune.

– En prøve av stoffet tas med til Forsvarets forskningsinstitutt for å finne ut hva slags stoff det er snakk om. Objektet som har avgitt forurensning ligger trygt, utilgjengelig for allmennheten, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Pasienten, en kvinnelig soldat i starten av 20-årene, er sendt til Ullevål sykehus, skriver de videre.

– Objektet, som har avgitt kjemikaliene, avgir ikke gasser nå. Det jobbes med å avklare om den kjemiske reaksjonen kan starte opp igjen, opplyser politiet.

Det var lørdag morgen klokka 9 at to personer ble eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune.

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.