KRAFT

Solcelleselskap ser til utlandet

Jannicke Nilsen
8. okt. 2007 - 10:23

I løpet av neste år skal Norsun bestemme hvor deres neste fabrikk skal ligge. Det er langt i fra sikkert den blir plassert i Norge.

Vurderes nå

- Det hadde vært mer åpenbart å etablere seg i Norge dersom myndighetene hadde hatt en mer aktiv politikk på fornybar energi generelt. Forskning og utvikling er en betydelig del av helhetsbildet. I hvilken grad vi kommer til å investere mer i Norge eller utlandet, er noe vi vurderer i øyeblikket, sier aministrerende direktør i Norsun, John Hindar til Klassekampen.

Norsun vil bygge flere fabrikker i framover, og hvor disse vil ligge, avhenger av finansieriengen. Hindal viser til at solcelleindustrien er en kapitalintensiv industri.

Finansieringsordninger

USA og europeiske land, som Storbritannia, Tyskland og Sverige, har gunstige finansieringsordninger for å stimulere til økt produksjon av fornybar energi.

- Dersom det fantes gunstige finansieringsordninger i Norge ville det ha vært en mer åpenbar beslutning å investere her, sier Hindar til avisen.

Direktøren mener REC, Elkem Solar, Fesil og Norsun har skapt et stort miljø med stor aktivitet i Norge, men at det hadde vært en fordel om myndighetene hadde fulgt opp med tilsvarende aktivitetsøkning også når det gjelder forskning og kompetanseheving.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.