NYHETER

Solberg minnet trafikkofre

Altfor mange omkommer eller blir hardt skadd på norske veger, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun deltok i en minnemarkering for trafikkofre i Vestfold søndag.

Statsminister Erna Solberg deltok i arrangementet Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold søndag kveld. Den tradisjonelle aksjonen er til minne for alle trafikkofre og deres pårørende. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg deltok i arrangementet Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold søndag kveld. Den tradisjonelle aksjonen er til minne for alle trafikkofre og deres pårørende. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Bilde: Poppe, Cornelius
5. jan. 2015 - 08:48

Stokke (NTB): – Hvert eneste dødsfall og hver eneste ulykke med hardt skadde i trafikken er uakseptabel. Ett menneske drept i trafikken er ett for mye, sa statsministeren under den årvisse minnemarkeringen Lys til ettertanke ved Skjee kirke i Stokke kommune.

Med fakler, appeller og samvær i kirken ble trafikkofrene minnet, ikke minst de seks som mistet livet i Vestfold-trafikken i fjor.

På landsbasis var antallet omkomne i trafikken 152 i 2014, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. Året før var antallet 187.

– Disse ulykkene medfører store lidelser og påkjenninger for de involverte og deres pårørende. Regjeringen anser også trafikkulykker som et alvorlig samfunnsproblem med store samfunnsøkonomiske kostnader, framholdt Solberg.

Statsministeren berømmet i sin tale innsatsen som Trygg Trafikk, Statens vegvesen, fylkeskommunene, politiet og en rekke frivillige organisasjoner legger ned for å øke trafikksikkerheten. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.