KRAFT

– Sol kan dekke 40 % av el-behovet

Solcellepanel integrert i bygningsmassen kan dekke mye av el-behovet til Europa i årene fram mot 2020, mener solenergiforening.
Solcellepanel integrert i bygningsmassen kan dekke mye av el-behovet til Europa i årene fram mot 2020, mener solenergiforening. Bilde: NTNU
Jannicke Nilsen
24. juni 2010 - 07:16

En ny studie fra den europeiske foreningen for solenergi-industrien, konkluderer med at EUs elektrisitetsbehov fram mot 2020 kan dekkes ved å kle bygninger og fasader med solpanel.

1400 TWh

Studien er utført i regi av European Photovoltaic Industry Association (EPIA) og kalkulerte med at 40 prosent av alle takhus og 15 prosent av alle fasader er egnet for installasjon av solpanel, over et område på over 22 000 kvadratkilometer.

Solpanelene installert på bygningene alene, kan generere rundt 1 400 TWh elektrisitet hvert år, ifølge studien, som er omtalt i Green Energy News.

Les også: Forsker på billigere solceller

Potensiale i sør

Den nye rapporten ble lansert av spanske myndigheter for understreke potensialet for nybygg spesielt konstruert for å inkludere solcelleteknologi, spesielt i det sørlige Europa.

Les også: Ut av sol

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.