ARKIVNYHETER

Søker nytt Fosen-nett

I VINDEN: Det er omfattende planer om vindkraft på Fosen, derfor bygger Statnett nye 420 kV-linjer langs kysten. Sist ut er 37 km ledning mellom Roan og Storheia.
I VINDEN: Det er omfattende planer om vindkraft på Fosen, derfor bygger Statnett nye 420 kV-linjer langs kysten. Sist ut er 37 km ledning mellom Roan og Storheia. Bilde: Bendiksby, Terje
Kjetil Malkenes Hovland
24. juni 2009 - 15:56
Vis mer

Det er omfattende planer om å bygge ut vindkraft på Fosen, og derfor må Statnett bygge nye linjer.

Statnett har nå søkt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om konsesjon på en 37 km lang ledning på 420 kilovolt (kV) på Fosen i Trøndelag.

Ledningen vil gå fra den planlagte Roan transformatorstasjon i Roan kommune til en ny transformatorstasjon ved Storheia i Åfjord.

120 km kraftlinje

På sikt er denne ledningen tenkt å bli del av en ny kystforbindelse i sentralnettet, skriver Statnett i en pressemelding.

Statnett har tidligere søkt om å få bygge en 420 kV kraftledning fra Namsos til Roan og Storheia. Denne kraftlinja blir om lag 120 km lang, og vil kunne ta opp inntil 800 MW av den planlagte vindkraften i området.

Statnett søker samtidig om å få utvide Roan transformatorstasjon og bygge en ny transformatorstasjon ved Storheia.

Fremskynder søknaden

Prosjektet Roan – Storheia er ifølge Statnett kostnadsberegnet til ca. 350 millioner kroner.

Statnett ønsker å få en best mulig fremdrift i prosjektet og vil derfor bygge denne strekningen tidligere enn planlagt. Kraftlinjen Roan-Storheia blir etter hvert en del av en forbindelse mellom Roan og Trollheim i Surnadal kommune på Nordmøre.

Statnett håper å få konsesjon til å bygge ledningen videre sørover fra Storheia i løpet av 2010.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.