NETTARKIV

Søker nye elektronikkunder

Finn Halvorsen
21. des. 2007 - 17:51

Produksjonsbedriften i Halden har opp gjennom årene hatt kjente internasjonale konsern som Telettra, Alcatel og Ericsson som eiere. I en periode hadde de også egen utvikling av utstyr for optisk kommunikasjon med tilhørende produksjon, under hatten Axxessit AS.Nytt selskap

Ericsson overtok denne virksomheten i 2005, men ved årsskiftet 2006/2007 ble det klart at Ericsson ikke lenger var interessert i å beholde produksjonsvirksomheten i egen regi. Utviklingsdelen ble overført til Ericsson Norge AS med administrerende direktør Erik Nanseth på toppen av flyttelasset.

Men tidligere styreformann og eier i selskapet, Nils Erik Skarsgård, ville ikke sitte stille og se på at produksjonsvirksomheten i Halden ble nedlagt. Selskapet Axxe Logistics AS ble etablert med Skarsgård som eier av 90 prosent av aksjene. De resterende eies av administrerende direktør Trygve Gustavsson. Han har 12 års fartstid i Ericsson Norge før han for fem år siden var med å starte gründerbedriften Maritime Communications Partner i Grimstad.Nye utfordringer

Axxe Logistics er dermed en ren leieproduksjonsvirksomhet. Bedriften har gjort det meget godt basert på oppdrag fra sine tidligere eiere Alcatel Lucent og Ericsson.

Antall ansatte er økt fra 70 til over 100 i løpet av 2007, og omsetningen ble faktisk doblet i løpet av årets første åtte måneder. Selskapets totale omsetning ble over 200 millioner kroner.

Selskapets utfordring blir nå å skaffe nye kunder i tillegg til disse to hovedkundene. Det blir hovedoppgaven til salgssjef John-Einar Opsund, som ble ansatt i august i fjor.

– Ericsson og Alcatel Lucent vil fortsatt være viktige kunder for oss. Deres produkter vil leve en stund til, men på ett eller annet tidspunkt vil de fases ut. Innen den tid må vi ha flere på kundelisten, sier Opsund.

Han sier at de allerede er godt i gang med to nye kunder. Den ene er en lokal bedrift innen maritim sektor, Norselight AS. I tillegg skal de produsere 3D monitorer for svenske Setred AS. Monitorene er beregnet for medisinsk bruk og offshoreanvendelser.Ny produksjonslinje

– Ingen av disse er store kontrakter. Men vi er i forhandlinger med en norsk bedrift som forhåpentlig går i boks ut på nyåret, sier Opsund.

Det mangler ikke på optimismen i Halden. De er i ferd med å montere en ny moderne monteringslinje for overflatemonterte komponenter. Denne vil øke produksjonskapasiteten betydelig i forhold til i dag.

– Begrunnelsen for denne er blant annet at vi også skal være i stand til å gå inn i leveranseavtaler med større volumer enn i dag.

Opsund presiserer imidlertid at Axxe Logistics hovedfokus er små og mellomstore serier.

– Vår styrke vil ligge mer på fleksibilitet og rask tilpasning til kundenes behov, og ikke minst at vi kan framstille meget komplekse produkter. Denne type oppdrag vil ikke være lønnsomt å sette ut til bedrifter i Kina eller Øst-Europa, sier Opsund.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.