ARBEIDSLIV

Søker nordmenn

"Förr föddes du till chef. Sedan var du chef tills du dog. I dag måste varje människa lära sig nya saker hela tiden för att göra ett bra jobb. "

Det er begrunnelsen for at Handelshögskolan i Stockholm tilbyr sitt Executive Education program til norske sivilingeniører som har fått noen år på baken, og som trenger litt mer innsyn i økonomenes verden og hvordan pengene strømmer rundt i bedriften.

I løpet av to intense utdanningsblokker på 10 og 20 dager skal teknologene få tilstrekkelig oversikt over forretningsøkonomi til at de kan gjøre en god sjefsjobb i næringslivet.

I løpet av den første utdanningsblokken, som foregår over fem ganger to dager, setter deltakerne seg inn i hvordan bedriftenes økonomisystemer er bygd opp, og hvordan de ulike parameterne påvirker hverandre. De ser på hvordan ulike måter å styre folk og prosjekter påvirker det økonomiske resultatet, og hva som fungerer best i ulike situasjoner.

Den andre, og lengre blokken, går dypere på de forskjellige områdene. I tillegg gir den oversikt over markedsføring og bedriftens plass i et sosialøkonomisk perspektiv. Begge blokkene inkluderer også prosjektarbeider som forsterker koblingen til egen arbeidsplass.

- Jeg ble anbefalt kurset av kolleger, sier Kristin Misund som er forskningssjef på Borregaard. Etter første del er jeg meget fornøyd. Vi hadde en rekke forelesere av svært høy kvalitet som har gitt oss en forståelse og et begrepsapparat som kompletterer den tekniske bakgrunnen vi har.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.