KLIMA

Søker klimaråd fra LO og NHO

Statsminister Jens Stoltenberg ber om et møte med LO og NHO for å få arbeidslivets innspill til neste års klimamelding.
Statsminister Jens Stoltenberg ber om et møte med LO og NHO for å få arbeidslivets innspill til neste års klimamelding. Bilde: Stein Jarle Olsen
21. mai 2010 - 08:58

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) søker råd fra LO og NHO for å få arbeidslivets innspill til neste års klimamelding.

– Jeg vil be Miljøverndepartementet legge til rette for et snarlig møte med LO og NHO om dette, skriver Stoltenberg i et brev til LO, ifølge Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

For næringslivet

LO-leder Roar Flåthen har foreslått et «Arbeidslivets klimaråd». Statsministeren svarer med å peke på at klimamålene må være forenlige med å videreutvikle et konkurransedyktig næringsliv.

– Jeg ser derfor positivt på LOs forslag om å involvere aktørene som i praksis skal stå for en miljøvennlig omlegging og en bærekraftig produksjon, svarer Stoltenberg.

Vil være involvert

LO-lederen velger å se svaret som en «positiv respons».

– Så får vi i neste omgang ta opp hvordan dette samarbeidet bør formaliseres. For oss i LO er det viktig at arbeidslivets parter blir involvert i arbeidet med å redusere utslippene av klimagasser, sier Flåthen. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.