DATATELE

Søker i Singapore

Singaporianerne skal snart få søke bedre på Internett - med norskutviklede løsninger.
Singaporianerne skal snart få søke bedre på Internett - med norskutviklede løsninger.Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
23. juli 2007 - 10:38

Comperio, som utvikler søkeløsninger på Internett, tar nå et viktig steg inn i nye markeder.

Singaporianske søk

Singapore Press Holdings, Singapores største mediehus med over 100 ulike aviser og magasiner, og en markedsandel på 80 prosent, skal nemlig ta opp kampen med Google og Yahoo på singaporianske søk med bistand fra Comperio, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi skal utvikle søkefunsjonaliteten og i tillegg levere software og konsulentbistand. Vårt team reiser ned og starter arbeidet i midten av juli og skal utvikle løsninger for lokalt singaporiansk søk, katalogsøk, nyhetssøk, TV-søk og Wiki-søk for å nevne noe. Tjenesten skal lanseres tidlig neste år, sier adm. dir. i Comperio, Jørn Ellefsen.

Strategisk viktig

Avtalen skal være strategisk viktig for Comperio, som med dette tar sine første skritt inn i det asiatiske søkemarkedet.

SPH er Singapores ledende medieaktør, og Comperio tror selskapet vil være et godt visittkort i Comperios videre satsing i regionen, som i første omgang omfatter Singapore, Sør-Kina, Thailand og Malaysia.

– Dette er et spennende marked og et betydelig satsingsområde for oss. Dette geografiske området har mange medieselskaper med spennende innhold, men med behov for avanserte søkeløsninger for å forsvare sine markedsposisjoner. Samtidig er det asiatiske søkemarkedet fortsatt i startgropen og i enorm vekst, sier Ellefsen.

Eget selskap

Singapore Press Holdings har etablert et eget selskap for utviklingen av søkeløsningen. Selskapet, SPH Search, har satt av et beløp som tilsvarer flere hundre millioner kroner til utvikling av tjenesten, så potensialet er stort.

Allerede i dag har selskapets ulike nettsider mer enn 6 millioner unike månedlige besøkende. Bakgrunnen for SPH Searchs ønske om samarbeid med Comperio skal ha vært den norske søkesiden Sesam, hvor Comperio var med på å utvikle søkeløsningen.

– Vi har valgt Comperio som en våre mest sentrale partnere i arbeidet med å utvikle Singapores nye lokale søketjeneste. Vi valgte Comperio på grunn av deres kompetanse på FAST og på grunn av deres omfattende erfaring med å utvikle lokale søkeløsninger. Med Comperios bidrag føler vi oss trygge på at vi kan bygge en imponerende lokal søketjeneste for Singapore og resten av regionen, sier Paul Jansen, CEO i SPH Search.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.