Søker entreprenør til å drifte varierte riksveier i Nordfjord

Kontraktsområdet strekker seg fra kyst til høyfjell, fra Måløy ytterst på riksvei 15 i vest til Strynefjellet i øst på 1.000 meters høyde, helt til grensen mot Skjåk og Innlandet fylke.

Det er Mesta som i dag har Nordfjord-kontrakten for Statens vegvesen.
Det er Mesta som i dag har Nordfjord-kontrakten for Statens vegvesen. Illustrasjonsfoto: Mesta
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. jan. 2023 - 10:28

Totalt er det snakk om 229 kilometer riksveier av variert standard i kommunane Kinn, Stad, Volda og Stryn. Det er snakk om trafikkmengder på det meste med ÅDT på 5500. Det er Statens vegvesen som nå lyser ut kontrakten som Mesta har hatt siden 2019, og som går ut 1. september  i år.

Også 10 km fylkesvei

Det er snakk om veier i skredutsatte områder, slik det blant annet er på strekningen  Skredestranda mellom Nordfjordeid og Stryn, og i tillegg rv. 15 opp mot Strynefjellet.

Veiene i kontrakten er rv. 15 (fra Måløy til Strynefjellet), E39 (fra Lote fergekai til Kjøs bru) og rv.651 (fra Hjelle i Stad til Folkestad ferjekai i Volda). Mesteparten av kontraktsområdet er i Vestland, mens 25 kilometer er i Møre og Romsdal (riksvei 651 i Volda).

Entreprenøren skal også ha ansvar for å driften av 10 kilometer fylkesvei. Dette er fv. 258 Gamle Strynefjellsvegen, som er Nasjonal turistveg.

Nye miljøkrav

– Vi har strammet inn på kravene til oppsamling av vaskevann før og etter tunnelvask. I vinterdriften ønsker vi å redusere saltmengden gjennom å bruke rett utstyr, og ved øke bruk av værdata. Dette skal bidra til at vi bruker minst mulig salt for å få best effekt, forteller prosjektleder Lars Erik Karlsen i Statens vegvesen.

Driftskontrakten har fem års varighet, til 31. august 2028. Det er gjensidig opsjon på ytterligere forlengelse på tre år. I tillegg kan Statens vegvesen ensidig forlenge avtaleperioden med et år.

Tilbudsfrist er satt til 7. mars.

Oppdraget om oppgradering av Nappstraumtunnelen i Lofoten må lyses ut på nytt.
Les også

Statens vegvesen: Avslutter kontrakt med Skanska

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.