DATATELE

Søk med mobilen

PÅ MOBILEN: Nå vil Infofinder tilby søkemotor direkte på mobilen. Administrerende direktør Lars Morten Nygaard forteller om stor respons så langt.
PÅ MOBILEN: Nå vil Infofinder tilby søkemotor direkte på mobilen. Administrerende direktør Lars Morten Nygaard forteller om stor respons så langt. Bilde: ESPEN LEIRSET

– Vi har forsert dette på grunn av den store interessen. Planen var å ferdigstille den nye løsningen til neste år, men nå vil vi levere i år, forteller administrerende direktør Lars Morten Nygaard.

Infofinders konsept er en søkemotor spesielt beregnet for å finne elektroniske dokumenter i en bedrifts interne datasystemer. Nå vil i tillegg Trondheimsbedriften gjøre det mulig å søke via mobiltelefonen.Stor respons

– Du kan lese dokumentet på mobilen, eller be om å få det tilsendt på e-post, sier Nygaard. Bedriftens kontaktnett, fakturaregister, artikkelarkiv – alt blir tilgjengelig, selv om man er på kundebesøk.

Infofinder har presentert mobilløsningen for viktige kunder og partnere. Responsen var enorm. – De mente vi heller kunne utsette alle andre utviklingsprosjekter, så lenge denne kom, forteller direktøren.Tregere før

Slik har det ikke alltid vært for søkemyggen. Da selskapet først lanserte ideen om en bedriftsintern søkemotor, gikk salget noe tregt. – Vi har merket stor forskjell det siste året. Nå må vi ikke lenger selge inn behovet, nå handler det om å tilby de løsninger kunden trenger.

– Dere var litt tidlig ute da?
– Vi var det. Fordelen er at vi har et steike godt produkt nå som markedet kommer, sier Nygaard.Vil ut i verden

Selskapet satser nå på utlandet, med Skandinavia som springbrett.

– Vi har startet, men 2007 blir et viktig år for oss i Skandinavia, forteller han. Foreløpig lanseres produktet gjennom eksisterende kunder og forhandlernettverk. Etter hvert satser Infofinder på å etablere egne kontorer utenlands. – Vi driver ikke aktiv markedsføring ennå, men når vi tar skrittet ut, vil det bli helhjertet. Timingen er viktig, slik at vi klarer å ta unna forespørslene. Søk er i tiden, det ser vi ikke minst i Sverige, sier gründeren.

Tidligere i år gikk kjendisinvestor Idar Vollvik inn med 15 millioner kroner i selskapet. Selskapet har også opprettet et eget Oslo-kontor. – Det går mot mobile løsninger. Nå har vi brukt fem-seks år på å samle informasjon. Da blir det også lettere å spre den ut, sier Lars Morten Nygaard.

– Blir mer aktuelt

Fast tilbyr også en mobil søkeplattformsløsning. Teknologien har vært tilgjengelig siden 2000, men interessen har vært økende etter hvert som mobiltelefonene er forbedret.

De som benytter seg av løsningen, er bedrifter der tilgang til informasjon er forretningskritisk, slik som banker og finansinstitusjoner. – I tillegg er dette også interessant for bedrifter som har mobile arbeidsstyrker, for eksempel bedrifter som har et tungt salgs- eller prosjektapparat ute i feltet, forteller administrerende direktør John Lervik i Fast.

Han tror at avanserte søkebaserte mobilløsninger vil bli enda mer aktuelt fremover.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.