DATATELE

Søk i mindre format

5. sep. 2006 - 11:26

Boitho tror nemlig markedet er stort nok for flere og for spesialiserte.

– Vi har ikke planer om å danke ut Fast. Markedet for søkemotorer vokser svært raskt og her er det nok for alle, sier Espen Øxnes, styreformann i det nye søkemotorselskapet Boitho.

For de små

I år sier analyseselskapet IDC at markedet er på 1 milliard dollar og det vil vokse til 25 milliarder de neste fem årene.

– Mens Fast sikter seg inn på de store bedriftene, har vi tenkt å bygge teknologi for de små og mellomstore, sire Øxnes.

Potensial

Selv om søketeknologi kan effektivisere dokumentgjenfinning voldsomt, er det fortsatt et lite fåtall av slike bedrifter, enten de er private eller offentlige, som bruker det.

- Vi sikter mot markedet i virksomheter opp til 300 til 400 ansatte. Det er mange slike i Norge, og det europeiske markedet er gigantisk, understreker Øxnes.

Søkemotor-proffen

De fleste søkemotorselskap i bransjen lisensierer søkemotoren fra andre.

Boitho har utviklet sin egen teknologi og nok en gang er det professor Arne Halaas' studenter som står bak. Halaas har vært sentral i utdannelsen av flere profiler innen søketeknologi i Trondheim de seinere åra.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Kistefos er en av flere sterke investorer som er tungt inne på eiersiden i selskapet.

I dag teller selskapet tre ansatte som skal bruke neste år til utvikling og testing. Salget forventes å komme i gang for fullt om et års tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.