NYHETER

Softis- og do-problemer for Nasjonale turistveger

Det var ikke bare parkeringskapasiteten som ble for liten på Atlanterhavsvegen sist sommer. Strømtilførselen viste seg også å være i knappeste laget. Derfor er Nasjonale turistveger nå i gang med å legge en ny strømkabel under Storseisundet bru til Eldhusøya, der det nye sørvissenteret ligger.

Kjell Herskedal
26. feb. 2015 - 09:45

Både softiskunder og do-besøkende fikk problemer i sommer, kan strekningsansvarlig for Atlanterhavsvegen i Nasjonale turistveger, Grete Kongshaug, fortelle til Våre Veger.

 

-Ustabil strøm

Hun kan fortelle at den nye softismaskina ikke fungerte som den skulle.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

-Årsaken viste seg å være var ustabil strøm. Spenningsvariasjonen var så stor at maskina gikk i stå gang på gang, forklarer Kongshaug.

Også på toalettene oppsto det problemer. Turistanlegget er utstyrt med vakuumtoaletter som krever strøm. Turistene kaster så store mengder papir i do at det ofte går tett. For å forhindre at dette gjentar seg blir håndtørkepapir skiftet ut med varmluft – som også vil kreve strøm.

 

Betaler regninger for kabler

-Også uteområdet og minnesmerket ved den nyanlagte gangvegen trenger mer strøm. Alt skal være klart til sommeren. Da skal strømtilgangen være stor nok og stabil, sier Kongshaug.

Det er Nasjonale turistveger som betaler regningen for en nokså omfattende kabellegging.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.