INDUSTRI

Snuser på Siemens-kjøp

STORE OPPDRAG: Operaen i Bjørvika er blant oppdragene Siemens Installasjon har påtatt seg i senere tid, ved siden av Ahus og St. Olavs hospital. Nå kan Bravida Norge være i ferd med å overta.
STORE OPPDRAG: Operaen i Bjørvika er blant oppdragene Siemens Installasjon har påtatt seg i senere tid, ved siden av Ahus og St. Olavs hospital. Nå kan Bravida Norge være i ferd med å overta. Bilde: Berit Roald

Den nye eieren kan bli Bravida Norge. Iallfall dersom Bravida-sjef Eirik Frantzen får det som han vil innen budfristen går ut i mars.

– Dette er noe vi snuser på. Vi er så delaktige i prosessen som vi kan. Dette er kjempespennende, sier Frantzen til Dagens Næringsliv.

Siemens omprioriterte

Som tu.no skrev på forsommeren i fjor, skilte norske Siemens AS ut nær halvparten av sine 3.000 ansatte i et eget aksjeselskap. Det skjedde som følge av omprioriteringer hos det tyske moderkonsernet Siemens AG.

Les også: Halve Siemens AS kan bli solgt

Resultatet var at om lag 1400 ansatte i divisjonen for elektrotekniske installasjoner gikk over til datterselskapet Siemens Installation.

Denne virksomheten er nå i ferd med å selges med bistand fra Pareto Securities.

Krise gir vekstmuligheter

Av de første i budkøen står altså Bravida Norge som i dag har cirka tusen ansatte.

– Vi vet at uværet er på gang, men lavkonjunkturen gir også muligheter. Vi vil også se på muligheten for å vokse via oppkjøp, sier Eirik Frantzen til DN.

Venter på rettssak

Når datterselskapet nå selges, vil Siemens AS også ha redusert risikoen for masseoppsigelser i etterkant av en eventuell kommende rettslig smell.

Overfaktureringssaken mellom datterselskapet SBS og Forsvaret er stadig uavklart, og kan lede til voldsomme konsekvenser for det norske morselskapet.

Les også: Klart for Siemens-drama i retten

Les mer om: