ENERGI

Snur ryggen til Eliaden

Hugo Ryvik
27. mai 2002 - 11:20

Etter at en egen arbeidsgruppe ble etablert for å ivareta automatiseringsbransjens interesser, vokste den til det største bransjemiljøet på Eliaden 2000. Men flere leverandører var likevel misfornøyde med arrangementet og mente at fagområdet fortsatt fikk for dårlig eksponering. Da det ble klart at Eliaden 2002 skal ha lørdagsåpnet og invitere publikum fra gata, følte de seg overkjørt og takket nei til å delta.

Eliaden arrangeres av Elektroforum, som eies av flere organisasjoner. Hovedansvaret for automatiseringsbransjen ligger på Industriens forening for elektroteknikk og automatisering (Ifea).

Gjengbrudd- Jeg syns det er dumt at ikke hele bransjens samler seg rundt Eliaden. Messen kunne blitt komplett hvis det ikke hadde blitt brudd med en gjeng leverandører av prosessinstrumenter, som mente at deres krav ikke ble innfridd. Likevel er jeg 90 prosent fornøyd med utstillerkartet. De fleste som mangler er små, og virker neppe inn på besøkstallet, sier Jacob Borchsenius, bransjeorganisasjonen Ifeas representant i Eliadens prosjektgruppe for utstilling.

ABB: Dypt savnet

Han viser til at nesten alle de store automatiseringsleverandørene i Norge er på plass på Eliaden, med unntak av den aller største - ABB. At denne giganten ikke er representert syns han er leit. Han beklager også at ingen av de faglige seminarene dreier seg om automatisering, noe han vil prøve å endre på til neste gang.

- Utfordringen vår nå er å gjøre Eliaden ekstra bra, slik at de som takket nei i år angrer seg og kommer tilbake, sier Borchsenius.

Flere av utstillerne som hoppet av har samlet seg om en spesialisert automatiseringsmesse som arrangeres neste år; PA 2003. Norsk forening for automatisering (NFA) deltar i planleggingen av denne messen, og stiller heller ikke ut på Eliaden 2003.

- Vi profilerer oss på den måten vi mener er riktig. Nelfo og Ifea sitter i førersetet for Eliaden, og vi er ikke blitt involvert i planleggingen. Det burde vi vært, sier Lars Annfinn Ekornsæter, daglig leder i NFA.

Eliaden 2002 har 64 utstillere under bransjerubrikken Automatisering, instrumentering og måleteknikk. Arrangørene av automatiseringsmessen PA 2003 - Teknisk Nytt - har som mål å få 70 utstillere. Foreløpig er omlag 20 firma muntlig påmeldte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.