OLJE OG GASS

Snur på Snøhvit

HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet.
HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet. Bilde: Allan Klo/Statoil
Anders J. Steensen
14. feb. 2007 - 15:15

Avgrensingsbrønnen vil gi ytterligere informasjon om utvinnbare olje- og gassreserver i Snøhvits vestre strukturer.

– Vi ønsker en forsvarlig forvaltning av de ressursene som finnes i Snøhvit. En nærmere kartlegging av reservene i feltet kan gi oss et grunnlag til å fortsette studiene for en mulig realisering av oljeprosjektet, sier direktør Geir Pettersen i Statoils resultatområde Tromsøflaket.

Boringen av avgrensingsbrønnen avhenger av ledig riggkapasitet i området.

Skal samordne med Eni

Resultatene fra avgrensningsbrønnen vil gi indikasjonen partnerne trenger for å kunne bestemme hvorvidt oljen i Snøhvit skal utvinnes.

Gevinster ved en eventuell samordning med utbyggingen av oljefunnet Goliat, hvor Eni er operatør, er blant de mulighetene som vil bli vurdert. En samordning med Goliat er studert tidligere, med negativt resultat.

OD presset på

At partnerskapet nå tar opp igjen aktiviteten skyldes ikke minst at både Statoil og Petoro som tilsammen har 63,5 prosent eierandel i feltet, har presset på RWE-Dea og Total, samt at norske myndigheter var svært negative til beslutningen om å stoppe boring av avgrensingsbrønnen.

– Det er store utvinnbare oljereserver å hente i Snøhvit. Mer enn 100 millioner fat olje, mener oljedirektør Gunnar Berge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.