T2

Snow Leopard kommer på fredag

Den nye versjone.n av OS X, Snow Leopard, blir tilgjengelig kommende fredag
Den nye versjone.n av OS X, Snow Leopard, blir tilgjengelig kommende fredag
Morten Gulden
24. aug. 2009 - 15:15

Selv om de fleste av de nye mulighetene i Snow Leopard har blitt kjent gjennom lekkasjer fra de mange betatesterne, er det knyttet store forventninger til oppdateringen.

I en pressemelding i dag, mandag, annonserer Cupertino-selskapet at pakken blir tilgjengelig 28 august - fredag denne uken.

Mindre, raskere og 64bit

Hele operativsystemet, og programmene i iLife pakken (bildebehandling, videoredigering osv), er nå 64bit-applikasjoner. Det betyr at de kan benytte seg av langt mere minne enn før, og at enkelte prosesseringsoppgaver vil gå raskere. Såfremt du har en 64bit prosessor, naturlig vis.

Apple lover en raskere Finder, dobbelt så rask Mail og at Safari-nettleseren er 50% raskere.

Exchange

Støtte for Exchange er bygget inn i OS-et, og lar dermed Mac-brukere koble seg til Microsoft Exchange Server 2007 med Mail, Adress Book og iCal. De vil også kunne bruke Spotlight til å søke i Exchange-data.

Nye muligheter for utviklerne

I Snow Leopard introduserer Apple også et par store nyheter for utviklere. Grand Central Dispatch (GCD) skal gi programmerere en helt ny måte å utnytte flerkjerne-prosessorer på.

Vel så spennende er OpenCL, et programmeringsspråk som lar utviklere benytte grafikkort til å gjøre andre oppgaver enn grafikk. De kan dermed utnytte grafikkortets enorme prosesseringskraft til å avlaste prosessoren i mange situasjoner.

Liten kraftplugg

Snow Leopard er halvparten så stor som forgjengeren Leopard, og frigir dermed rundt 7 GB med plass når den installeres. Prisen for en enbruker-lisens (oppgradering fra Leopard) blir 269 kroner.Les mer om: