KRAFT

Snøhvitfakkel antenner bakken

Bilde: Anders J. Steensen
Jannicke Nilsen
20. sep. 2007 - 21:54

De siste dagene har det vært flere tendenser til gressbrann i området rundt den store fakkelen på Melkøya.

Ved 18-tiden torsdag tok det for alvor fyr, noe som forårsaket voldsom røykutvikling. Gunstig vindretning drev heldigvis røyken mot Mylingenfjellet, der det ikke er bebyggelse.

Sikret område

– Det antente feltet befinner seg innenfor det inngjerdede og sikrede området på Melkøya. Vi har tatt i bruk et av beredskapsfartøyene som ligger like ved. Mannskap herfra sprøyter sjøvann over brannstedet, sier informasjonsleder i Statoil, Sverre Kojedal til Nettavisen.

Fakkelen har brent med tilnærmet full styrke i tre uker.

Tørker ut

– Dette har ført til at gress og lyng gradvis er blitt tørket helt ut. Strålingsvarmen fra fakkelen har deretter sørget for at bakken etter hvert antente. Men dette er en situasjon vi hadde forventet, og det er ingen dramatikk, sier Kojedal til nettstedet.

Melkøyas lokale brannkorps var i sving under slokkingen av gressbrannen. De ble etter hvert assistert av to mann fra Hammerfest brann- og redningstjeneste.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.