BYGG

Snøhetta bremser kjempeprosjekt

LUKSUS: Snøhettas Gateway - Ørkenslottet - vil ruve dominerende i det arabiske emiratet Ras Al-Khaimah
LUKSUS: Snøhettas Gateway - Ørkenslottet - vil ruve dominerende i det arabiske emiratet Ras Al-KhaimahBilde: Fotomontasje: Snøhetta

Til å utvikle det pompøse byggeprosjektet Gateway, også kalt Ørkenslottet, kommer suksessbedriften foreløpig til å redusere bemanningen i en firemåneders periode framover.

Konsulenter

– Snøhetta har valgt å leie inn i underkant av 20 konsulenter til dette og andre prosjekter. Av disse er 15 arkitekter, mens de øvrige er tekniske tegnere. Det er avtalene med de innleide konsulentene vi nå har sagt opp, sier assisterende daglig leder i Snøhetta, Line Bull.

Luksus

Gateway i Ras Al-Khaimah er et megaprosjekt på om lag 400 000 kvadratmeter om blant annet skal inneholde fire femstjernes hoteller, shoppingsenter og exhibitionsenter. Prestisjeprosjektet i ørkenlandet er det største bygget Snøhetta har vært involvert i hittil. Verdien på luksuskontrakten vil imidlertid Snøhetta-ledelsen ikke opplyse.

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Bull.

Så langt skal det ikke være snakk om å permittere eller si opp Snøhetta-ansatte.

– Ingen av våre egne arkitekter blir foreløpig berørt slik situasjonen ser ut per i dag, sier Line Bull.

Flere ørkenprosjekter

Gateway er ikke det eneste prosjektet i ørkenlandet. I tillegg er det internasjonalt anerkjente arkitektfirmaet også involvert i et annet prosjekt i emiratet.

Ifølge Snøhetta skal Kong Abdulaziz-senteret bli Saudi-Arabias nye senter for kultur. Her skal det blant annet bli museum, kino, bibliotek og utstillingshall.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.