Snø og sludd skaper trafikkaos i Sør-Norge

Snø, sludd og regn på veier rundt om i Sør-Norge mandag har ført til farlig føre. Flere veier er stengt og det er ventet enda mer snø utover dagen.

Snøen laver ned på E-18 ved Østerholtheia på Sørlandet.
Snøen laver ned på E-18 ved Østerholtheia på Sørlandet. Foto: Webkamera/Statens Vegvesen
5. des. 2022 - 11:50

Alt av brøytemannskaper er ute, opplyser Vegtrafikksentralen. De oppfordrer alle til å vise hensyn og kjøre forsiktig.

– Det er store lokale forskjeller. Vi henstiller alle bilister til å sko seg og kjøre etter forholdene.

Flere ulykker

I morgentimene mandag er det meldt inn flere trafikkulykker og -uhell på Sørøstlandet.

I Bamble har det vært en møteulykke mellom to biler med store materielle skader. Og ved Hønefoss har en bil kjørt i en fjellvegg på riksvei 350 ved avkjøringen til Geithus.

I 6-tiden stengte E18 ved Askimporten etter at en bilist kjørte inn i autovernet som følge av glatte veier. Veien åpnet igjen i 7-tiden, ifølge Vegtrafikksentralen sør.

Også i Øvre Eiker, Holmestrand og Tønsberg har flere biler vært involvert i trafikkuhell, noe som har redusert fremkommeligheten i områdene.

Blir verre

Det er ventet at det vil bli enda mer snø i løpet av dagen mandag. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for deler av Agder, og sannsynligheten er størst i kystnære områder fra Kristiansand og østover. Gult varsel betyr moderat fare.

– Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap vurderes fortløpende av beredskapsaktører, er meteorologenes anbefaling.

Flere veier blir trolig vinterstengt mandag, opplyser Vegtrafikksentralen.

Eidsbugardsvegen på fylkesvei 252 og strekningen mellom Lenningen og Værskei på fylkesvei 2442 ventes vinterstengt fra klokken 12.   (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.